Allmänt

Skrivregler

2013-02-01 15:07 #0 av: Mitchika

För att forumet ska hållas så trevligt som möjligt och för att hålla ordningen så har vi en del regler på sajten som behöver följas. Det är ditt ansvar som medlem att läsa igenom dessa regler och följa dom. Att läsa igenom reglerna är ett måste för den som vill bli/är medlem på sajten!

Först ut har vi reglerna som har tagits fram för hela iFokusnätverket och som gäller för iFokus i helhet, inte bara på Pokémon iFokus. Tänk på att dessa regler har tagits fram för att hjälpa hålla ordningen på forumet så att det ska bli så trivsamt som möjligt för alla!

Läs NOGA igenom reglerna och var säker på att du förstår dom. Är något otydligt så skicka ett PM till sajtvärden eller medarbetarna och fråga, så undviker vi missförstånd!

Det är inte tillåtet att:

 • Bryta mot svenska lagar och förordningar.
 • Kopiera upphovsrättsskyddat material.
 • Skriva inlägg i reklamsyfte eller marknadsföra produkter/tjänster utan sajtvärdens medgivande.
 • Skriva inlägg som röjer eller antyder annan användares verkliga identitet.
 • Ägna sig åt personangrepp.
 • Använda svordomar eller annat ovårdat språk.
 • Skriva inlägg med innehåll av diskriminerande karaktär.

Innehåll:

Du godkänner att iFokus publicerar det material du bidrar med. Sajten förbehåller sig även rätten att redigera innehållet.

Tänk på att:

 • Alltid läsa igenom dina inlägg en gång innan du trycker på "Publicera inlägg". Då upptäcker du antagligen om du har skrivit fel och kan korrigera det.
 • Utgå ifrån att allt du läser har skrivits med gott uppsåt.
 • Inte bemöta inlägg som bryter mot sajtens skrivregler genom att själv bryta mot skrivreglerna.
 • Visa hänsyn och vara artig mot andra medlemmar på iFokus.
 • Respektera även uppfattningar som avviker från dina egna.
 • Det du skriver i sajterna på iFokus normalt kan ses av vem som helst som har tillgång till internet.

På Pokémon iFokus tar vi avstånd från olagliga nedladdningar och exemplar av Pokémonspelen, Pokémonanimen o.s.v.

Det är fritt att prata om och diskutera ämnet, men det är INTE tillåtet att länka till nedladdningar eller sidor om följande:

 • Olagliga ROMfiler till dom olika Pokémonspelen
 • Emulatorer som används för att köra såna ROMfiler
 • Instruktioner för hur man laddar ner ROMfiler/emulatorer och hur man använder dom
 • Hemsidor som erbjuder nedladdning av en eller flera säsonger av Pokémonanimen, Pokémonfilmerna etc.

Undantag kan eventuellt göras för dom allra äldsta Pokémonspelen från Gameboygenerationen, då otroligt många av spelkassetterna (speciellt Gold och Silver) har slutat fungera med tiden. 

Tekniskt sätt så är det det lilla batteriet i spelkassetterna (som gör det möjligt att spara spelet) som har tagit slut. Kassetterna är inte designade för att man ska kunna byta batteriet (även om det går, med en del krångligt arbete). 

Spelen har dessutom utgått sen länge och är svåra, snudd på omöjliga, att få tag i. Dom spel det gäller är alltså Pokémon Red, Blue, Yellow, Gold, Silver och Crystal. INGA av dom nyare spelen! 

Vid upprepade regelbrott får man varningar och eventuellt skrivförbud!

Oftast vid regelbrott (speciellt mildare såna) så får man bara en tillsägelse av medarbetare eller sajtvärd. Men upprepas beteendet och fler regler bryts så börjas det dela ut varningar. Om en medlem drar på sig flera varningar så får medlemmen skrivförbud under en bestämd tid från sajten.

Hur länge varierar från fall till fall, men det blir sällan permanent skrivförbud första gången utan det rör sig oftast om en till två veckor. Då det varierar från fall till fall så är det omöjligt att säga exakt hur många varningar som krävs för skrivförbud.

Får du skrivförbud på sajten (oavsett hur länge) så kommer du även få ett privat meddelande som talar om det och även varför du har fått det. Du har möjlighet att överklaga till sajtvärd eller medarbetare, men det är ingen garanti för att ditt skrivförbud upphävs.

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-02-22 15:25 #1 av: Hallonsmurfen

Kan du inte nåla fast den här? Oskyldig

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-02-22 15:26 #2 av: Mitchika

#1 Jag funderade på det, men det finns en länk till den här artikeln från den nålade tråden "Välkommen till Pokémon iFokus". Det ser trevligare ut om man länkar från den än om man har skrivreglerna fastnålade. Glad

Men om fler tycker att reglerna ska sitta bland dom nålade trådarna så ska jag definitivt ordna det! :) 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.