Allmänt

Hur många Pokémon finns det?

2013-02-17 22:46 #0 av: Mitchika

För personer som inte är så insatta i Pokémon så kan det verka som att det antingen finns ett oändligt antal Pokémon eller att det bara finns Pikachu och några till. Det finns nu totalt 6 generationer som alla innehåller minst 100 Pokémon var. Så hur många är dom tillsammans?

Det finns några stycken, kan man lugnt säga.

Det är i skrivande stund svårt att säga det exakta antalet Pokémon som finns. I och med att generation 6 nyligen har bekräftats så sägs det nu att när Pokémon X och Y släpps så kommer det finnas över 700 olika Pokémon i Pokémonvärlden! Den här artikeln kommer att uppdateras allteftersom nya generationer släpps och nya Pokémonarter ”upptäcks” i Pokémonvärlden.

För att få bäst översikt över alla Pokémon som finns i dagsläget och även göra artikeln enkel att uppdatera så kommer jag att skriva om Pokémon generationsvis, från första generationen fram till den senaste. 


Generation 1

När dom första Pokémonspelen Red och Blue släpptes så fanns det totalt 151 Pokémon att möta och fånga. Dessa 151 första Pokémon blev snart känd som den första generationen av Pokémon när flera Pokémon lades till och nya Pokémonspel släpptes.

Många av Pokémonvärldens största favoriter kommer från den här generationen, bland annat den evigt populära #133 Eevee och dess tre första utvecklingar #134 Vaporeon, #135 Jolteon och #136 Flareon.

Även den mystiska och eftertrakade #151 Mew är en del av den här generationen, för att inte tala om den populära och kraftfulla #150 Mewtwo.

Mest märkvärd är nog ändå den officiella maskoten för Pokémon, ingen mindre än Pikachu själv, som var Pokémon #25 i den första generationen.

Dom första legendariska Pokémon är från den här generationen och inkluderar (förutom Mewtwo och Mew) den legendariska fågeltrion #144 Articuno, #145 Zapdos och #146 Moltres. 

Totalt: 151 Pokémon


Generation 2

Pokémon Gold och Silver släpptes några år efter och med dom spelen kom det även 100 nya Pokémon, där bara ett par var kända sen innan från Pokémonanimen. Det gjorde det totala antalet Pokémon, om man räknar med första generationen, till 251 stycken.

Pokémon #250, Ho-Oh, gjorde ett uppdykande i första avsnittet av den tecknade Pokémonanimens första säsong. Efter att Pikachu besegrat alla Spearow i slutet av episoden och stormen är över så ser Ash en vacker, gyllene fågel (Ho-Oh) flyga över himlen skapandes en regnbåge efter sig.

Ytterligare en Pokémon från den här generationen dök upp i animen, nämligen #175 Togepi vars ägg hittades i episod 46 av första säsongen i Pokémonanimen. Ägget kläcktes sedan i episod 50 i samma säsong till en Togepi som sedan valde Misty till sin tränare.

En underutveckling till Pikachu, #172 Pichu, introducerades i den här generationen. Även fem andra underutvecklingar på Pokémon från generation ett introducerades. #173 Cleffa, #174 Igglybuff, #238 Smoochum, #239 Elekid och #240 Magby.

Sex nya legendariska Pokémon dök upp i dom nya, inklusive den tidsresande #251 Celebi. Ett par legendariska fåglar, Pokémon Silvers maskot, #249 Lugia och Pokémon Golds maskot, #250 Ho-Oh. Förutom dessa så skapades ytterligare en trio, dom tre legendariska bestarna, #243 Raikou, #244 Entei och #245 Suicune.

Totalt: 251 Pokémon


Generation 3

Pokémon Ruby och Pokémon Sapphire var dom första Pokémonspelen till Gameboy Advance och förde med sig generation 3, som innehöll hela 135 nya Pokémon! Den största ökningen av Pokémon på en generation sen den första generationen släpptes.

I den här generationen finns det två elektriska gnagarPokémon som efterliknar Pikachu. #311 Plusle och #312 Minun.

I den här generationen dök det upp två trios av legendariska Pokémon. Den första kallas för ”vädertrion”, då alla Pokémon har Abilities relaterade till väder, och består av #382 Kyogre, #383 Groudon och #384 Rayquaza.

Den andra trion består av #377 Regirock, #378 Regice och #379 Registeel, som är baserade på tre åldrar ur människornas historia. Stenåldern, Isåldern och Järnåldern.

Förutom trion så innehöll generation 3 även Eonduon, #380 Latias och #381 Latios, ”önskemakaren” #385 Jirachi och den formbytande legendaren #386 Deoxys.

Totalt: 386 Pokémon


Generation 4

Den största förändringen i Pokémonspelvärlden, då Pokémon Pearl och Diamond släpptes till Nintendo DS och använde sig av tredimensionell grafik. Med dessa nya spel kom även 107 nya Pokémon vilket gjorde att det totala antalet Pokémon passerade 400!

Även generation 4 förde med sig en elektrisk gnagare, #417 Pachirisu.

Den här generationen förde med sig hela 13 nya legendariska Pokémon (14 om man räknar Phione som en legendar), vilket är flest antal legendarer av alla generationerna hittills. ”Sjöväktarna” är en legendarisk trio bestående av #480 Uxie, #481 Mesprit och #482 Azelf.

”Skapelsetrion” är den andra trion i den här generationen och består av #483 Dialga, #484 Palkia och #487 Giratina. Dessa tre var maskotarna för Diamond, Pearl och Platinum respektive.

”Månduon” består av #488 Cresselia (som representerar fullmånen) och #491 Darkrai (som representerar nymånen).

”Havsväktarna” är två legendariska Pokémon, varav den ena är förälder och den andra är barn. Barnet är #489 Phione och föräldern är #490 Manaphy.

Förutom alla dessa så finns det fyra legendarer till som dök upp i den här generationen. #485 Heatran, den enda legendariska Pokémon som kan variera i kön. #486 Regigigas, skaparen av dom övriga tre Regilegendarerna. #492 Shaymin, som har förmågan att växla mellan en landform och en flygande form.

Sist har vi #493, den mytomspunna Arceus som enligt legenderna ska ha skapat inte bara Sinnohregionen utan hela Pokémonuniversumet.

Totalt: 493 Pokémon


Generation 5

Nästa spelserie i Pokémonvärlden släpptes också till Nintendo DS och innehöll (förutom en väldigt intressant och spännande story) 156 nya Pokémon! Det är alltså den största ökningen hittills och även den största generationen hittills, då den slog den första generationen i antal Pokémon.

Precis som alla generationer så tillkom en elektrisk gnagare, #587 Emolga, som dessutom är Flying type och liknar en flygande ekorre.

Precis som generation 4 så förde generation 5 med sig 13 nya legendariska Pokémon. Den första av dom är #494 Victini, en Pokémon som sägs symbolisera seger.

En grupp av legendariska Pokémon i den här generationen är baserad på huvudkaraktärerna ifrån boken ”De tre musketörerna”. Gruppen kallas för ”Swords of Justice” (Rättvisans Svärd) och består av #638 Cobalion, #639 Terrakion, #640 Virizion och så minstingen i gruppen, #647 Keldeo.

Nästa trio är baserad på japanska gudar och dess medlemmar är #641 Tornadus, #642 Thundurus och #645 Landorus. Alla tre har förmågan att växla från sin vanliga form (Incarnate form) till en annan form (Therian form) där deras aspekt har ändrats från mänskliga till djuriska.

Maskotarna för Black och White, #643 Reshiram och #644 Zekrom, representerar Yin och Yang och en gång i tiden var dom en och samma Pokémon, #646 Kyurem. Kyurem delades i två och blev Zekrom och Reshiram då dess två tränare blev oense, grälade och splittrades sedan.

Förutom alla dessa ovan så har vi #648 Meloetta, som representerar dans och musik. Sist så har vi #649 Genesect, en utrotad Pokémonart från miljontals år tillbaka som återupplivades via en fossil och modifierades av Team Plasma.

Totalt: 649 Pokémon


Generation 6

Den allra senaste generationen i Pokémonvärlden som avslöjades den åttonde januari i år (2013) vet man fortfarande väldigt lite om. Dom nya spelen heter Pokémon X och Pokémon Y och deras legendariska maskotar har avslöjats, samt även dom tre nya starterna och en ny Eeveeutveckling.

Dom tre nya startPokémon man har att välja mellan är eldtypen Fennekin, vattentypen Froakie och grästypen Chespin. Deras nummer, utvecklingar och attacker är än så länge okända.

Maskoten för Pokémon X är Xerneas, men mycket mer än namnet och utseendet vet man ännu inte. Maskoten för Pokémon Y är Yveltal, som man inte heller känner till mycket mer om.

Den nya Eeveeutvecklingen heter Sylveon och är ett stort mysterium. Man vet ännu inte vilken typ den är eller hur Eevee utvecklas till den. 


Det finns totalt 649 olika Pokémon.

Plus 6 stycken nya kända Pokémon från generation 6 hittills

Det är en hel del monster att fånga och en nästan oändlig blandning av kombinationer och strategier för tränare. Fler Pokémon blir det också, vilket ökar möjligheterna för att bilda nya team med nya monster och skapa nya strategier. 

Hur många Pokémon kommer det att finnas innan det hela är över? Kommer det att nå upp till 1000 Pokémon eller fler? Bara tiden kan utvisa, men vad tror ni? 


Artikel skriven av: Caroline Sundén

Källa: 
http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Generations

Pokémon är ett varumärke som tillhör © Nintendo

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-03-03 16:53 #1 av: Hallonsmurfen

Nu har jag äntligen orkat läsa igenom hela och insett hur många favoritpokémons jag faktiskt har! :D

Tänka sig att jag hittills har 649 favoritpokémons! Förskräckt

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-03-03 17:03 #2 av: Mitchika

#1 Precis som jag då! SkrattarOskyldig

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2016-09-05 14:09 #3 av: [Blue_Lugia]

Kanske snart dags att uppdatera artikeln? (Skämt å sido); )

Anmäl
2016-09-05 14:36 #4 av: Mitchika

#3 Haha, absolut! Skrattar

Jag tänker dock vänta med det tills Sun och Moon har släppts, annars får jag bara göra om det om ett par månader. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2016-09-05 14:56 #5 av: [Blue_Lugia]

#4 Klokt tänkt. :)

Anmäl
2016-09-05 15:02 #6 av: Mitchika

#5 Dock kan jag behöva en påminnelse om jag inte gör det självmant vid den tidpunkten, minnet funkar inte riktigt som det en gång gjorde. Oskyldig

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2016-09-05 15:30 #7 av: [Blue_Lugia]

#5 Jag kan påminna dig, om jag inte själv glömmer bort det dvs...

Anmäl
2016-09-06 17:56 #8 av: Hallonsmurfen

Jag har nyss läst om den här artikeln igen, riktigt hjälpsam måste jag säga att den är. Speciellt då Pokémon Go satt ny eld i mitt pokémonintresse och jag dessutom planerar att införskaffa Sun/Moon (vilket jag är så exalterad för on that note, så många häftiga pokémon på g), det blir ju lätt förvirrande med så många pokémon. Just det här med vilka pokémon som kommer i vilka generationer är så svårt att hålla koll på, min bror till exempel som har börjat kolla om hela animen och redan är på säsong 3 tror jag (jag vill också kolla om hela animen men jag har inte ens börjat ännu haha...) var väldigt förvirrad kring Togepi men det finns ju förklaringen till här. 

Dock fick jag en smärre hjärtattack när jag såg biten om X/Y och årtalet 2013... 3 år senare är det nu och jag tänker att Black/White nyss kom ut vilket är ännu tidigare än X/Y... tiden går verkligen fort! Förskräckt

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2016-09-06 19:30 #9 av: [Blue_Lugia]

#8 Känns som det var nyligen vi diskuterade och spekulerade kring X & Y här på sajten. Vad lite vi visste då, och vad lite vi vet nu också om Sun & Moon. ; )

Anmäl
2016-10-03 18:29 #10 av: Rovfisk

Tja, nu har vi 719 8om ja inte missminner ig) pokemon ....skall bi spännande att se vad siffran slutar på efter 18 November Skrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler, Crested gecko,Autism och Anhöriga.
*Arrangör Sundsvalls terariemässa - STM (reptil.hemsida24.se)

Anmäl
2017-01-26 19:28 #11 av: [Blue_Lugia]

Puttar upp denna.
Vet att det är mitt i förberedelserna och annat, men gör det ändå. :)

Anmäl
2017-01-26 19:37 #12 av: Mitchika

#11 Det är förberedelse för turneringen, jag har en sjuk gecko här hemma, en musmamma med bebisar samt en dräktig musmamma att ta hand om. Med andra ord, det är fullt upp här hemma och när jag får tid för datorn vill jag helst göra något som är riktigt roligt och avslappnande. Men jag ska ta tag i det när jag hinner och orkar. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.