Filmrecensioner

Pokémonfilmen 1 Special: Mewtwos födelse

2013-02-20 08:23 #0 av: Mitchika

Det är svårt att glömma den allra första Pokémon filmen, ”Mewtwo strikes back”, med striden mellan Mewtwo, Mew och klonerna. Men visste ni att ca 8 minuter extra lades till i början av filmen ett par år efter att filmen släppts, med mer detaljer kring Mewtwos skapelse? I den nya lilla prologen till första Pokémonfilmen får man se en helt annan sida av Mewtwo än den man är van vid… VARNING! Innehåller spoilers!

Början är fortfarande densamma. Doktor Fuji leder en expedition till Guyana på order av Giovanni för att utforska ett uråldrigt tempel tillägnat Mew. Hans grupp hittar en fossil av Mew som dom tar med sig tillbaka i hopp om att kunna skapa en ny, kraftfull Pokémon med hjälp av DNA från fossilen. Arbetet börjar med att försöka skapa den kraftfullaste Pokémon världen någonsin skådat... 

Deras hårda arbete resulterar i en liten, förvirrad klon av Mew, kallad Mewtwo, som förvirrat sitter instängd i ett mörker inuti sig själv. 

Han undrar var han är, vem han är och varför han är här. Mewtwo hör röster tala till honom, röster som undrar varför han inte vaknar, men han förstår dom inte. 


Plötsligt så hör Mewtwo en klar, vänlig röst som förklarar för honom att det är människoröster som talar. Förvånat vänder han sig om i mörkret och ser en liten flicka materialisera sig vid honom. När Mewtwo frågar vem hon är så svarar hon att hon är en människa. 

Det får Mewtwo att undra om han själv är en människa också. Flickan är inte säker, utan svarar lekfullt att han kan vara människa, eller så är det hon som faktiskt är en Pokémon. Mewtwo blir förvirrad och undrar vad det är och vilket av dom två han faktiskt är. 

Flickan säger att det inte spelar någon roll, då dom båda två är detsamma och att det finns flera precis som dom härinne. Till Mewtwos förvåning så dyker det upp en Charmander, en Squirtle och en Bulbasaur i det ögonblicket. 


I laboratoriet så konstaterar doktor Fuji och hans forskare att Mewtwo och en klon kallad Ambertwo verkar ha börjat kommunicera telepatiskt. Även dom andra klonerna verkar vara delaktiga på något sätt. 

Flickan, Ambertwo, berättar för Mewtwo att dom alla är kopior. Inklusive henne själv. Rösterna kallar henne för Ambertwo, men hon heter egentligen Amber. 

Under tiden så undrar doktor Fuji vad hans älskade dotter, Amber, pratar om därinne med alla Pokémon. Doktor Fuji och hans hustru förlorade sin dotter på okänt vis och nu försöker han hitta ett sätt att återskapa Amber och föra henne till liv igen. 

Doktor Fuji har lyckats återskapa Ambers medvetande i ett hologram och hoppas på att kunna föra henne tillbaka igen på riktigt, genom kunskapen som dom får via kloningsprojektet på Pokémon. 

Ambertwo tar med sig Mewtwo och dom tre Pokémonklonerna till sin hemstad, som hon återskapar ur sitt (Ambers) minne. Där visar och berättar hon om vad solen är. Sedan låter hon honom uppleva vinden och hur det känns när den blåser mot en. 


Solen går snabbt ned och det blir solnedgång, som övergår till natt. Ambertwo förklarar allt för Mewtwo och Pokémonklonerna, som lyssnar och tar till sig hennes ord med glädje och nyfikenhet. 


Men deras glädjefyllda upptäcktsfärd blir kort. Det visar sig att Pokémonklonerna Charmander, Squirtle och Bulbasaur är misslyckade och deras livstecken börjar försvagas. 


Först försvinner Charmanderklonen och strax efter det så gör dom andra två klonerna det också. Mewtwo förstår inte vad som hänt och frågar Ambertwo vart alla tog vägen. 

Men det är inte bara klonernas livstecken som börjar försvagas. Även Ambertwo börjar sakta försvinna, till sin fars sorg. 

Unga Mewtwo, som inte förstår vad det är som händer, undrar om någonting är fel. 

Ambertwo konstaterar att det verkar vara dags för dom att skiljas åt. Ju mer hon bleknar och suddas ut, desto mer försvinner världen runtom dom båda och återgår till det svarta mörkret som en gång var. 

Tanken på att Ambertwo ska försvinna gör Mewtwo otroligt ledsen och han upptäcker att något kommer ut från hans ögon. 

Han får veta att det är tårar och att levande väsen gråter för att dom har ont, eller för att dom är ledsna. 

En gråtande Mewtwo står kvar och ser Ambertwo försvinna, med några välmenande avskedsord för att försöka muntra upp honom. 

Mewtwo får inte stopp på sina tårar och försöker desperat få Ambertwo att svara honom. 


Hela situationen gör Mewtwo så pass upprörd att hans övernaturliga krafter riskerar att gå utom kontroll. Doktor Fuji beordrar forskarna att genast söva ner Mewtwo så att ingen olycka händer. 

Dom lyckas och Mewtwo försätts i en djup sömn, som han förblir i under en lång tid. Under denna tid så bleknar minnena om Amber och dom tre Pokémonklonerna som han mötte i laboratoriet sakta bort... 


Artikeln är skriven och baserad på den japanska originaldubbningen av Mewtwos födelse. Dialogerna skiljer sig en aning i den engelska dubbningen. 


Text skriven av: Caroline Sundén
Bilder från: The Uncut Story of Mewtwo's Origin

Pokémon är ett varumärke som tillhör © Nintendo

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-03-07 15:29 #1 av: tusstuss


Jag hittade den på youtube och dog litegrann när jag såg den! Jag började nästan att gråta!

Anmäl
2013-03-07 16:22 #2 av: Mitchika

#1 Det gjorde jag med när jag såg den... Ledsen

Jag tyckte så synd om både Mewtwo och Amber... Gråter

På tal om Mewtwo så kommer han att dyka upp i den kommande Pokémonfilmen om Genesect! 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-03-07 18:33 #3 av: tusstuss


YAY!!! Vad kul!

Anmäl
2013-03-17 13:52 #4 av: [LemonLime_]

#2 Riktigt coolt att han återkommer, måste se de nya filmerna! ^^ 

Fast åh, har inte sett denna viste inte att det fanns så många filmer där mewtwo deltar, blir ju 4 nu med den kommande.

Anmäl
2013-03-17 13:59 #5 av: Mitchika

#4 Det här är faktiskt en del av första Pokémonfilmen, en del som släpptes ett bra tag efter att första filmen hade haft premiär. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-03-17 14:16 #6 av: [LemonLime_]

#5 Misstänkte att den var gamal på grund av stilen :3 Uppföljningen "Mewtwo Returns" hade ju nyare stil än denna.

Anmäl