Guider och speltips

Pokémon Contests

2013-03-28 20:40 #0 av: LajvKrattan

Pokémon Contests, eller Pokémonutställningar på svenska, är en form av skönhetstävling för Pokémon och ett alternativ till Pokémonstider i spelen. Konceptet introducerades i generation III* och vidareutvecklades i generation IV* till Pokémon Super Contests. I Pokémon Black och White ersattes Contests med Musicals.

Generation III

Pokémonutställningarna hålls i en Contest Hall som ligger i Lilycove city. Det finns fyra olika Ranker att delta i: Normal Rank, Super Rank, Hyper Rank och Master Rank. Vilken Pokémon som helst kan delta i Normal Rank, men för de övre Rankerna så krävs det att den vunnit en medalj i Ranken innan. Om jag till exempel skulle vilja delta i Hyper Rank med min Pokémon så måste den först ha vunnit Super Rank. Inom varje Rank kan man tävla efter fem olika förmågor: Beauty, Toughness, Smartness, Cuteness och Coolness. På svenska blir det Skönhet, Tuffhet, Smarthet, Söthet och Coolhet. En Pokémon som vunnit en Rank med en viss förmåga kan sedan delta i den övre Ranken för samma förmåga, men inte nödvändigtvis i den övre Ranken för en annan förmåga. Om min Pokémon vunnit Super Rank i Smartness så kan den delta i Hyper Rank för Smartness, men inte för någon annan förmåga om den inte vunnit medaljer för dessa. 
     För att delta i en tävling så går man till receptionen i Contest Hall och talar med en av damerna där bakom. Den till höger hjälper till med link-tävlingar med andra spelare, och den till vänster hjälper till med vanliga tävlingar på spelkonsolen. Damen man väljer kommer be en att spara sitt spel, vilket sker automatiskt om man accepterar, och om man valt att spela lokalt på sin konsol så är det dags att välja vilken Rank och Förmåga man vill tävla i. När man valt förs man in i rummet där tävlingen hålls. 
     Tävlingen börjar med att domaren och värden talar lite om tävlingen och presenterar deltagarna och deras Pokémon. När en Pokémon visas kommer publiken att applådera och hjärtan kommer att visas beroende på hur mycket publiken tycker om en Pokémon.                    Publiken tycker bättre om en Pokémon om den matats med rätt typ av Pokéblocks*** för förmågan man tävlar i. Om publiken tycker om en Pokémon bidrar det till slutresultatet. Efter introduktionen börjar tävlandet. 
     Tävlingsdelen påminner till viss del om Pokémonstrider. Varje attack en Pokémon kan passar för en viss förmåga och har en viss styrka och effekt i Contests. Attacken Surf är till exempel en vacker attack med tre hjärtan som fungerar bättre om det går dåligt för de andra deltagarna. Tävlingen pågår i fyra omgångar. Före varje omgång väljer alla deltagare en attack att använda. Domaren kommer sedan att bedöma hur bra alla Pokémons presterar. Hjärtan visas då bredvid Pokémonens namn. Om man använder samma move två omgångar i rad blir domaren missnöjd och ger lägre poäng. Attacker som är av rätt förmåga för tävlingen gör publiken glad. Attacker av fel typ gör publiken missnöjd. Det finns en mätare som visar hur nöjd publiken är. Den Pokémon som får mätaren, som har fem steg, att fyllas får många hjärtan och mätaren nollställs därefter. När de fyra omgångarna är färdiga avslutas tävlingen och en vinnare koras. 

Publiken tycker om Milotic
En vacker attack gör publiken nöjd
En vinnare är snart utsedd

Generation IV

I generation IV kallas Contests för Pokémon Super Contests och hålls i en speciell Super Contest Hall i Hearthome City. Rankerna och förmågorna är desamma som i generation III. 
     Tävlingen börjar på samma sätt som i generation III; domarna pratar och deltagarna presenteras, men deras Pokémon presenteras inte. Tävlingen är indelad i tre delar. 
     Den första delen är den visuella delen. Ett tema ges och uppdraget är att dekorera sin Pokémon med accesoarer som matchar temat. En liten hjärtmätare visar hur bra accesoarerna matchar temat. Deras placering spelar också roll. Tiden man får är 60 sekunder, sedan visas Pokémonen upp och publiken ger hjärtan beroende på vad de tycker. Resultatet påverkas också av hur bra Pokémonen ser ut av effekten av Poffins***, generation IVs motsvarighet till Pokéblocks. 
     Nästa del är dansdelen. Fördansaren leder dansen genom att göra tre danssteg i Normal Rank ,och fyra i de högre Rankerna, till en given rytm. De andra deltagarna ska sedan härma fördansarens steg. Deltagarna turas om att vara fördansare. När alla Pokémon dansat avslutas danstävlingen. 
     Den sista delen är likadan som i generation III med några få skillnader. Det finns tre domare. Varje domare har en egen "applådmätare" som går upp och ner och som ger extrapoäng som den fylls. Domarna blir också missnöjda om de väljs av två olika Pokémon i samma omgång. Den senare Pokémonen kommer då att få lägre poäng. I slutet av varje omgång ges extrapoäng till de Pokémon vars framföranden domarna tyckte om. Ordningen för hur deltagarna visar sina attacker bestäms av hur höga poäng de fick, lägst först och högst sist. En Pokémon kan inte använda samma attack två gånger i rad. Pokémon som bara har ett move får inte delta. Det gör att varken Ditto eller Unown kan delta i tävlingar om man inte använder sig av fusk eller glitchar. 
     Efter tävlingen läggs alla poäng ihop och vinnaren koras. Denna Pokémon får ett pris som visas på Pokémonens informationssida i menyn. Tränaren vinner en ny accessoar. 

Mismagius är finklädd
Information om attacker för Contests
Dexter ger åtta hjärtan till Mime Jr
Vinnaren är Mismagius

*Ruby, Sapphire, Emerald. Contests finns ej i FireRed och LeafGreen då dessa är remakes av generation I. 

**Diamond, Pearl, Platinum. Finns ej i HeartGold och SoulSilver då även dessa är remakes men av generation II.
  
***Artikel kommer skrivas om ämnet.


Anmäl
2013-03-28 20:57 #1 av: Mitchika

Kanonbra artikel! Glad

Jättefina bilder också, din Mismagius var jätteduktig! Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-03-28 21:15 #2 av: LajvKrattan

Tack! Hon är min stolthet i Pokémon Pearl. :)))

Anmäl
2013-03-28 21:16 #3 av: Mitchika

#2 Jag kan förstå varför, hon är en riktig pärla! Skrattar

Jag måste försöka ta kort på min Pikachu i Pearl! Han är min lilla stolthet och Contesttävlare. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-03-29 12:13 #4 av: tusstuss


Var kan man gå om man vill delta i en tävling i pokemon pearl/daimond/platinum?

Anmäl
2013-03-29 12:17 #5 av: Gerbilles

#4 Det finns en stor byggnad längst upp i Hearthome City Glad

Jättebra artikel! Skrattar Pokémon Contest är jättekul, har en duktig Flareon som är en riktig superstjärna i mitt Pokémom Platinum. Stjärnor Tummen upp

Anmäl
2013-03-29 12:20 #6 av: LajvKrattan

Kul att ni gillar den! ;)

Anmäl