Allmänt

Legendariska Pokémon

2013-04-12 07:12 #0 av: Hallonsmurfen

Legendariska pokémon är sällsynta, och ofta väldigt kraftfulla...

De flesta legendariska pokémons kön är okända, men det finns några undantag som t ex Latios, Latias, Heatran, Cresselia, Tornadus, Thundurus och Landorus. Ingen legendarisk pokémon, förutom Manaphy, går att odla i fångenskap. Legendariska pokémon brukar oftast inte utvecklas, men de är ofta en del av en legendarisk trio eller duo. Ungefär som att starter pokémon visas i början av sin regionala pokédex, visas legendariska pokémon ofta i slutet.

Av de 657 pokémon som finns, anses 47 stycken vara legendariska, medan flera andra har vissa egenskaper hos legendariska pokémon. Varje generation har infört åtminstone en legendarisk duo och en legendarisk trio, med undantag för generation 5 som introducerade den första legendariska kvartetten, och ingen legendarisk duo.

Animen och spelen

Legendariska pokémon gör oftast sin tv-debut i filmer, det är sällan de gör det i ett avsnitt av animen. I animen är det i princip omöjligt att fånga en legendarisk pokémon, medan det i spelet är fullt möjligt. I animen kan de oftast bara ses av huvudpersonen, och andra personer som har en särskild anknytning till dem. Olika teams, och andra med onda avsikter, försöker ofta få tag i de, på grund av deras sällsynthet och att de är så kraftfulla. Det har visats att infångning av vissa legendariska pokémon kan leda till katastrof, på grund av deras ofta avgörande roll i naturen. Trots detta är användandet av legendariska pokémon via pokébollar eller som icke-ägda pokémon, inte ovanligt. Vissa legendariska pokémon är inte odödliga eller oövervinnerliga, vilket framgår av en död Celebi. Den nästan döda Arceus är också en diskutabel faktor i odödligheten hos legendariska pokémon.

Endast några anses i själva verket som odödliga. Några av dessa är Mewtwo (på grund av omständigheterna i dess skapelse), Arceus, Dialga, Palkia, Reshiram och Zekrom, på grund av deras roll i skapandet av pokémon världen och deras respektive regioner.

Generation 1

De legendariska pokémon som infördes i generation 1 kan delas in i två grupper; De legendariska fåglarna och Mewduon. Zapdos, Articuno och Moltres är de tre legendariska fåglarna. De är baserade på mytiska fåglar, och de är förbundna med varsin årstid, förutom hösten. Mew och Mewtwo är de två pokémon som ingår i Mewduon. Mew tros vara stamfar till alla pokémon. Mewtwo var ursprungligen en förbättrad klon av Mew.

De legendariska fåglarna


Generation 2

I generation 2 kom det 6 nya legendariska pokémon, och det fanns sammanlagt 11 legendariska pokémon. De tre legendariska bestarna, Torn duon och Celebi. Raikou, Entei och Suicune är de tre legendariska bestarna. Deras egenskaper är baserade på många olika varelser, både mytiska och verkliga. De fångades i Brass Tower, och när blixten slog ner och tornet brann upp, dog de. Men de återupplivades med hjälp av Ho-Oh’s krafter. Ho-Oh och Lugia utgör Torn duon. När Brass Tower, Lugias hem, brann ner, flög båda iväg. Lugia beslöt sig för att flytta till Whirl Islands, och Ho-Oh började söka i världen efter en renhjärtad människa. Celebi är skogens väktare, och kan resa i tiden.

De legendariska bestarna


Generation 3

10 nya legendarer lades till i generation 3, alltså fanns det nu 21 legendariska pokémon. De legendariska golems, Regice, Registeel och Rigirock, bygger på tre gamla tidsperioder. Istiden, järnåldern och stenåldern. Evighets duon, Latios och Latias, är väldigt sällsynta. Tillsammans beskyddar de staden Altomare. Väder trion består av Groudon, Kyogre och Rayquaza. De representerar de tre huvudkomponenterna av jorden: hydrosfären, litosfären och atmosfären. Jirachi är en pokémon som uppfyller önskningar. När den vaknar, varje årtusende, beviljar den önskningarna som är skrivna på dess taggar. Deoxys är ett virus från rymden som muterades när den blev skjuten av en laser. Den har fyra former: Normal form, attack form, försvars form och hastighets form.

Väder trion

Generation 4

Sjöväktarna

I generation 4 kom det 13 nya legendariska pokémon. Det fanns då 34 stycken sammanlagt. Uxie, Mesprit och Azelf är Sjöns väktare. Uxie förkroppsligar kunskap, Mesprit förkroppsligar känslor och Azelf förkroppsligar viljestyrka. Dialga, Palkia och Giratina utgör Skapande trion. Dialga står för tid, Palkia står för rum, och Giratina står för antimateria. Mån duon består av Cresselia och Darkrai. Darkrai representerar nymånen, ett tecken på mörker och mardrömmar, medan Cresselia representerar fullmånen, ett tecken på hopp och goda drömmar. Manaphy och Phione är Havets väktare. Phiones ställning som legendarisk pokémon är ofta ifrågasatt, på grund av det faktum att det kan födas nya, och flera individer kan erhållas. Heatran är planetens kokande kärna, förkroppsligad. Den är den den enda pokémon som kan vara båda könen. Regigigas är De legendariska golems överhuvud. Den sägs ha flyttat alla kontinenter på plats, genom att dra de i rep. Shaymin är en pokémon med förmågan att rena områden. Den har två former, land forme och sky forme. Arceus sägs ha skapat hela universum. Ur sig själv skapade den tid och rum, materia och antimateria, och satte Dialga, Palkia och Giratina att vakta de. Den skapade också andarna, och satte Uxie med ansvar för kunskap, Mesprit med ansvar för känslor, och Azelf med ansvar för viljestyrka. 

Generation 5

Victini är den första pokémon i Unovas regionala pokédex. Den utstrålar stora mängder energi. Swords of Justice är en kvartett legendariska pokémon, baserade på de tre musketörerna. Virizion, Cobalion och Terrakion är då de tre musketörerna, och Keldeo är den yngre, som musketörerna fått ta hand om. Alla fyra kan använda sina horn som svärd. Kami trion består av Tornadus, Thundurus och Landorus. De är baserade på tre japanska gudar. I Tao trion ingår Reshiram, Zekrom och Kyurem. Reshiram och Zekrom representerar balans, i form av Yin och Yang. Ursprungligen var de en och samma drake, som senare splittrades i två halvor. Kyurem är relaterad till Zekrom och Reshiram, och representerar Wuji. Meloetta är en pokémon som representerar sång och dans. Genom att använda relic song, kan den ändra form. Genesect, en mer än 300 miljoner år gammal insekt, var fruktad som den starkaste jägaren i sin tid. Team Plasma återupplivade den från en fossil, med några cybernetiska ändringar, i hopp om att ha skapat den starkaste pokémon någonsin.

Swords of justice


Generation 6

Hittills har bara två legendariska pokémon från generation 6 avslöjats, vilket gör det sammanlagda antalet till 49. Xerneas är en stor, marinblå hjort-liknande pokémon, som har vita horn med regnbågsfärgade ljus. Yveltal är en svart och röd fågel-liknande pokémon, med svarta horn.

Xerneas
Yveltal


Sammanfattning

Legendariska är sällsynta, och kraftfulla. Därför är många olika teams ute efter dem. Många legendariska pokémon ingår i en trio eller duo. Det finns även en kvartett. Det finns 49 legendariska pokémon hittills. De är:

Zapdos, Articuno, Moltres, Mew, Mewtwo, Raikou, Entei, Suicune, Ho-Oh, Lugia, Celebi, Regice, Registeel, Regirock, Latios, Latias, Groudon, Kyogre, Rayquaza, Jirachi, Deoxys, Uxie, Mesprit, Azelf, Palkia, Dialga, Giratina, Cresselia, Darkrai, Manaphy, Phione, Heatran, Regigigas, Shaymin, Arceus, Victini, Virizion, Cobalion, Terrakion, Keldeo, Tornadus, Thundurus, Landorus, Reshiram, Zekrom, Kyurem, Meloetta, Genesect, Xerneas, Yveltal. 

Källa och bilder: http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Legendary_pokemon

Löpsedelsbid:

http://amz9poke.deviantart.com/

Pokémon är ett varumärke som tillhör © Nintendo

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-04-12 07:42 #1 av: Druiden

*Yveltal* :) 

Anmäl
2013-04-13 18:06 #2 av: Rovfisk

Jättebra sammanfattning av de legendariska pokemonen.

Tummen upp för det här inlägget Tummen upp

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2013-04-17 16:38 #3 av: Mitchika

Superbra artikel! Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-04-17 16:42 #4 av: Hallonsmurfen

Tack hörni. Glad

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-04-17 17:07 #5 av: Gerbilles

Jättebra artikel *applåderar* Skrattar

Anmäl
2013-04-18 16:11 #6 av: THEfluffyRAT

Hur gör du så bild och text blir bredvid varandra??

// THEfluffyRAT (:

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.