Övrigt

Pokémon iFokus' Vinterturnering 2014

2014-01-15 14:33 #0 av: [Marowak17]

Det är dags för Pokémon iFokus' allra första spelturnering! Spelen som gäller för turneringen är Pokémon X/Y, vilket ger möjlighet att använda alla nya Pokémon från senaste generationen samt MegaEvolutions. Läs reglerna för turneringen här och skriv upp er för turneringen!

Hej alla tränare, Marowak17 här!

Jag har i samband med vår förträffliga sajtvärd, Mitchika planerat en onlineturnering som vi skall hålla om en månad!

Det skulle vara lysande om så många som möjligt kunde delta, därför får ni en månad på er att bygga era team och ta fram strategier! Bjud in era vänner!

Vi kommer att samla in namn under tre veckor och ungefär en vecka innan tävlingen så parar jag och Mitchika ihop alla de som anmält intresse.

Reglerna är inspirerade av de officiella VGC reglerna, men mycket förenklade så att alla kan förstå och delta :)

Deltagarna kommer att få presentera sitt team och tankarna bakom teambyggandet efter tävlingen, men det är inget tvång. Vinnaren kommer att få visa upp sig lite extra! Eventuellt så har Mitichika ett pris till vinnaren, men på grund av avsaknaden av Pokebank så är det inte helt säkert än. Men då jag vet vad som pratades om för pris, kan jag säga att alla här vill ha det.


Regler för Pokémon iFokus' Vinterturnering 2014

 

 • Vi använder 6 stycken Pokémon. Inte 4 som i officiella tävlingar.


 • Matcherna kommer att hållas i det officiella formatet, dubbelstrider. 


 • Endast en Pokémon av samma sort är tillåtna på samma team, dvs två stycken Pikachus får inte vara med i samma team.

  Underutvecklingar är dock tillåtna, till exempel Scyther och Scissor får vara på samma team, då de har helt olika stats, typningar och roller. För att inte krångla till det är därför alla underutvecklingar tillåtna.


 • Alla Pokémon måste hålla olika items, men ingen Pokémon är tvingad till att hålla ett item. Exempel så får det inte finnas två stycken Leftovers på samma team.


 • Endast en MegaPokémon per team. Dock måste man inte ha en MegaPokémon.


 • Matcherna är bäst av 3. Vinnaren går vidare. Förloraren är ute ur turneringen. Man kör alltså tre omgångar mot varje motståndare. 


 • Följande legendariska Pokémon är bannade/ej tillåtna då de är för starka: 
  Mewtwo, Mew, Celebi, Ho-oh, Lugia, Rayquaza, Groudon, Kyogre, Jirachi, Deoxys,  Dialga, Palkia, Giratina, Manaphy Phione, Shaymin, Darkrai Arceus, Reshiram, Zekrom, Kyruem, Keldeo, Meloetta, Victini, Genesect, Xerneas, Yveltal, Zygarde.


 • Följande legendariska är tillåtna:
  Articuno, Zapdos, Moltres, Suicune, Raikou, Entei, Regirock, Registeel, Regiice, Azelf, Mespirit, Uxie, Cresselia,  Tornadus, Thundurus, Landourus.

  Notera att de flesta av dessa Pokémon inte är tillgängliga i X och Y än, så deltar ni med något som verkar misstänkt så kommer vi att kontrollera dess legalitet.


 • Endast Pokémon som är fångade, överförda, tillbytta och kläckta i spelen är tillåtna. Hackade, Nerladdade, RNGade, och klonade Pokémon är ej tillåtna.


 • Ingen tidsbegränsning finns för matcherna, tänk dock på att alla kanske inte har all tid i världen och fördröj därför inte matchen mer än nödvändigt.
  Exempel på onödigt fördröjande:
  Du har endast bulkiga Pokémon som hela tiden återhämtar sig och väntar ut motståndaren. Naturligtvis om det är en del av din strategi får du ha en eller två bulkiga Pokémon.
  Exempel på bulkig Pokémon: Siglyph med Cosmic Power, Flame Orb och Magic Guard. Vi kan inte förbjuda detta, men tänk på alla som deltar. Vet du att du kommer förlora, fördröj då inte bara för att du kan.


 • Om man avbryter matchen genom att stänga av sitt 3DS blir man diskvalificerad.


 • Om matchen bryts på grund av anslutningsproblem, skall domare (Mitchika och Marowak17) informeras och domare avgör om matchen skall tas om. Domare avgör detta genom att samla information om hur matchen såg ut innan den avbröts. Om part 1 har till exempel alla Pokémon kvar och part 2 endast har en Pokémon med lite HP kvar så anses matchen vara avgjord till part 1 fördel. Detta för att spara tid.


 • Skyll inte på otur!
  Pokémon är ett turbaserat spel, du kommer garanterat att missa en attack, bli Confused eller bli träffad av en Critical Hit. Detta spelar ingen roll. Vinnaren av matchen är fortfarande vinnare även om denne vann på grund av en massa tur.


 • Uppstår dispyter eller tjafs där båda spelarna är deltagande diskvalificeras båda. Annars diskas bara den som driver dispyten. Domaren avgör detta.


 • När man spelat sina matcher och vinnaren av de två är klar, skriver båda deltagarna i den tråd som senare skapas och båda skriver resultatet. Om deltagarna skriver olika resultat eller försöker fuska genom att skriva sig själv som vinnare, diskas båda tyvärr. 


 • Ha så kul du bara kan! Och kom ihåg, man lär sig mer av att förlora än av att vinna! 


Alla frågor om turneringen riktas till Mitchika och Marowak17, tänk på att sajtvärden har det yttersta ansvaret och att jag endast kan bestämma enklare saker utan att kontrollera med henne.

Lycka till!

Anmäl
2014-01-15 22:18 #1 av: Rovfisk

Jag är med. Detta låter mycket intressant.

Nu vet jag inte om det är tänkt att man skall ställa frågor i just den här tråden, m,en jag chansar på att man kan det (plocka bort inlägget i annat fall)

*Mina team brukar bestå av olika pokemon typer (t.ex jag går aldrig med två vatten, undantaget är om den ena är vatten och is exempelvis. Då använder jag den ena som vatten och den andra som is) men vad jag undrade över nu var:

*Jag brukar boosta mina pokemon med, framförallt, Protein och Iron för att öka attack och defens. Jag brukar även maxa attackerna med PP-up's Är detta tillåtet i turneringen?

*Jag brukar låta mina pokemon hålla i Plates, som förstärker attacken, tex. Zap-plate på en el, Fist-plate på en fight osv. är detta tillåtet i turneringen ?

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-01-15 22:43 #2 av: [Marowak17]

Det du menar med boosta din pokemon kallas EV-träning och är en naturlig del av all pokemonträning. Du får samma resultat av att slåss med massa pokemon. Men det går bara snabbare med vitaminerna. Så vare sig du slåss eller ger dem vitaminer bosstar du dem.

De som slåss i officiella matcher EV-tränar sina pokemon hårt och på mycket speciella sätt. Så ja, det är både tillåtet och uppmuntrat :) Gör du inte det kommer du inte kunna stå dig mot andra som EV-tränat.

Ja, alla former av plates är tillåtna. Du får ha 6 olika plates om så önskas :)

Innan turnering kanske du skulle få en liten lära av mig hur EV-träning och vitaminerna fungerar :p Om du vill?

Anmäl
2014-01-15 22:46 #3 av: [Marowak17]

Och om det första var någon form av fråga...du får ha hur många pokemon du vill av samma elemental typ. Vill du ha 6 stycken dragon-types är det ok, eller 3 is och 3 vatten. Bara det inte är 2 st av samma pokemon. Till exempel 3 garchomps :)

Anmäl
2014-01-16 07:58 #4 av: Rovfisk

Den första var väl mer en fundering än en fråga, jag var osäker om man kunde/fick ha två stycken av samma type .

Lite lära om EV träning är aldrig fel :D, jag slåss ju naturligtvis med mina, men annars så är det bara vitaminerna jag använder i "boostningen" Glad

Jag glömde en sak till, vilken level skall/bör pokemonen i turneringen vara på ??

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-01-16 12:03 #5 av: [Marowak17]

Okej, men det är bara att köra :) Toppen, vi ska se vad vi kan hitta på, jag återkommer :)

Lvl 50 och under. Men, vissa pokemon som Hydreigon är inte tillgängliga i den nivån, därför får du träna dina pokemon så högt du vill, då om jag inte misstar mig, så sätts allas nivåer på 50 automatiskt.

Anmäl
2014-01-17 16:47 #6 av: Rovfisk

Ok, då vet jag Glad

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-01-18 01:01 #7 av: Rovfisk

Molam vill också vara med och jag har berättat om detta men inte visat henne tråden då den är låst, men är det okej att hon får se tråden?

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-01-18 01:04 #8 av: [Marowak17]

Jag lämnar det beslutet till Mitchika om frågan nu var riktad till mig :)

Anmäl
2014-01-18 09:06 #9 av: Mitchika

#7 Den är dold för tillfället, vilket alla nya artiklar är innan dom är publicerade. Jag kommer publicera artikeln inom kort, jag hade bara hoppats att få till en bild att illustrera artikeln med innan den publicerades. Men om andra vill börja anmäla sig kan jag publicera artikeln redan nu och lägga till en bild senare. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-01-18 11:03 #10 av: Rovfisk

#8

Jo, jag riktade frågan till dig, eftersom det är du som har skrivit tråden Skämtar

#9 Förlåt att jag berättade för molam, men jag blev så exter och tänkte inte på att den var låst Förlägen Det får bli ditt beslut när-/ om du skall publicera tråden, men jag ville bara säga att Molam jättegärna vill vara med i turneringen. Jag misstänker även att det är fler som vill vara med, men det är ju en månad kvar tills den går av stapeln, men man kanske skall ge folket ett par tre veckor att förbereda sig på en turnering.

Jag skall träna upp ett nytt team nu, inför turneringen och jag kan avslöja så mycket som att det faktiskt blir nästan bara pokemon från de tidigare generationerna jag skall turnera med ;) Jag har klä'ckt dem själv, och statsen på de nykläckta har lkegat på 5'or och 6'or. Har lagt ner stor möda på att få de som jag vill ha dem.

Nu hoppas jag bara att Marowak hinner skriva ihop en lära till mig. Hinner du inte. så löser jag det ändå Tummen upp


*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-01-18 11:10 #11 av: Mitchika

#10 Artikeln är offentlig nu, så molam och alla andra borde kunna se den när dom kommer in på sajten. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-01-18 11:11 #12 av: [Marowak17]

Jag hinner! Det kommer bli kort och relativt enkelt at förstå, men jag går jättegärna in på detaljer och djupare spelfunktioner och dolda siffror vid ett senare tillfälle :)

Jag är ganska säker på att din pokemonvärld och din syn på den kommer att förändras :p Försöker sätta mig senare idag och skriva klart det :D

Anmäl
2014-01-18 12:15 #13 av: molam

Jag vill jätte gärna vara med! =D

Det tår att man bara får ha en pokemon som kan mega utvecklas, men om man har 3 mega pokemon isitt team men bara har mega stenen på en, är det ok?

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2014-01-18 12:42 #14 av: leagm

Jag skulle också jätte gärna vara med.

Jag är inte den bästa men jag skulle kunna lära mig något av detSkrattar

Anmäl
2014-01-18 12:51 #15 av: Mitchika

#14 Alla är välkomna att delta i turneringen, så det är bara att anmäla intresse. Skrattar

Jag kommer själv att delta om vi inte får ihop tillräckligt många deltagare eller om antalet deltagare blir ett ojämnt nummer. Glad

Huvudsakligen så är det en kul grej där man får chansen att lära sig lite mer om Pokémonstrider, samt en chans att vinna ett pris. Bara Pokémon Bank kommer upp igen... vill inte annonsera något pris förrän jag vet om jag kan föra över det ordentligt. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-01-18 13:07 #16 av: [Marowak17]

Molam, naturligtvis får du ha flera pokemon som har potential att megautvecklas! Du får alltså ha Venusaur, Blastoise och Charizard på samma team, men bara en av dem får megautvecklas. Tänk på att om du tar med tre stycken som håller i en megasten(för att du inte vet vilken du tänker utveckla) så blir det svårare för de som inte utvecklas att klara sig då de inte håller i ett aktivt item :)

Anmäl
2014-01-18 13:15 #17 av: Linda3046

Jag är intresserad av att delta, men undrar om turneringen kommer köras över typ en kväll eller om man kommer få tid på sig att få till matcherna? :)

Anmäl
2014-01-18 16:54 #18 av: leagm

Då kanske det är smart att motståndarna bestämmer en tid ifall den ena har en aktivitet m.m.

Men det får Mitchika och Marowak17 bestämma.

Anmäl
2014-01-18 19:09 #19 av: Gerbilles

Åh, superroligt! SkrattarFörskräckt

Får dock se om jag kommer vara med, har antagligen prao dom veckorna turneringen håller på och vet inte om jag kommer orka eller ha tid för att spela pokémon... Ledsen Eller den kanske håller på under hela februari?

Fattar dessutom absolut ingenting om EV:s och sånt, så om jag är med är det bara för skojs skull, har nog ingen chans att vinna ändå. LooserGapskrattar

Anmäl
2014-01-18 19:19 #20 av: leagm

Det är ju framför allt bara för skojs skull som vi gör detSkrattar

Anmäl
2014-01-18 20:39 #21 av: [Marowak17]

Vi ska försöka få ihop det på något smidigt sätt då alla har sina tider att passa. Men anmäler man sitt intresse så får man ställa upp lite på varandra också, kanske missa en timmes sömn eller andra intressen för att det skall gå ihop. I värsta fall är det inte värre än att man ger upp och säger att man inte har möjlighet att fortsätta :)

Så fort vi har en bra plan så kommer det info! Jag har inte talat med Mitchika om det än men det kanske är en bra idé att tävlingen sträcker sig över två dagar.

Striderna kommer nästan garanterat att hållas eftermiddag och kvällstid så att de som har studier att ta hand om hinner komma hem och så.

Men även för att vi som jobbar natt/sent skall kunna delta!

# 19 Det kommer inte pågå hela Februari tyvärr. Och som andra redan har sagt, det viktigaste är att du har skoj på tävlingen. Men om du nu är intresserad av att lära dig om EV,s IV,s och dolda funktioner/värden i spelet så kan jag ge dig en lära, jag har redan en som väntar på lite info :) Men det är inte något du lär dig över en natt och när du lärt dig det så tar det lång tid innan det sitter i ryggmärgen. Framför allt tar det tid, och är du sådan att du bara njuter av att spela spelet och struntar i om din pokemon är perfekt, då tycker jag att du inte behöver lära dig något om det, det kan förstöra din syn på en del saker :) Let me know :)

Anmäl
2014-01-18 21:18 #22 av: molam

Hoppas bara att turneringen inte blir på torsdagar för då har jag kören att passa ^^ Alla andra dagar funkar utmärkt! =D

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2014-01-19 17:05 #23 av: LajvKrattan

Jag vill vara med!Skrattar

Anmäl
2014-01-19 19:28 #24 av: Gerbilles

#21 Jag är nog lyckligast om jag är omedveten om allt sånt. Blir väldigt lätt fäst vid pokémon så skulle nog bara bli ledsen om jag märkte att någon inte alls var lika perfekt som jag tyckte innan. Lipar

Anmäl
2014-01-20 07:45 #25 av: LajvKrattan

Hur gör vi med dyra held items från Kiloude city? De är ett måste i andra turneringar men det finns inte en chans att jag kommer hinna skaffa de jag behöver. 

Anmäl
2014-01-20 12:56 #26 av: Mitchika

#25 Dom är givetvis tillåtna att ha i turneringen, men det gäller samma regel som för övriga items. Inga dubbletter. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-01-20 17:17 #27 av: Rovfisk

Tummen upp Härligt att så många verkar vara intresserad av en turnering Skrattar

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-01-20 18:22 #28 av: leagm

Får man säga till sina vänner om turneringen och i såna fall får de vara med?

Anmäl
2014-01-20 19:18 #29 av: LajvKrattan

"Det skulle vara lysande om så många som möjligt kunde delta, därför får ni en månad på er att bygga era team och ta fram strategier! Bjud in era vänner!"

Anmäl
2014-01-21 19:52 #30 av: leagm

Oh hehehe...LooserGalenSkäms

Tack ska bjuda inn ca fem av mina vännerSkrattar

Anmäl
2014-01-22 17:18 #31 av: lolipop23

Hej jag är ny här och är en a leagms vänner som blivit inbjuden till den den här hemsidan och eran turneringSkrattar

Jag hoppas det blir kul att vara härSkrattar

Anmäl
2014-01-22 17:54 #32 av: [Marowak17]

Välkommen!

Som det står i texten är det jag och Mitchika som är ansvariga för turneringen, så har du några frågor är det bara att säga till :)

Anmäl
2014-01-22 18:00 #33 av: lolipop23

Okej tackSkrattar

Anmäl
2014-01-23 21:54 #34 av: lolipop23

Hur hög lv får pokemonstren vara ? 0-50 50-100 0-100

Anmäl
2014-01-23 21:57 #35 av: [Marowak17]

Din pokemon får vara i vilken nivå du vill eftersom att en del utvecklas rätt sent eller lär sig vissa moves i hög nivå. Nivån kommer automatiskt att ställas in på lvl 50, om du är över. Om du är under behåller du din nivå :)

Anmäl
2014-01-24 15:51 #36 av: lolipop23

Ok bra att veta
För jag har både under och överlevade pokemons

Anmäl
2014-01-24 17:47 #37 av: [Marowak17]

Ok :) Tänk då på att det underlevlade inte blir uppgraderade till 50! Men i vissa fall är det en fördel att vara en eller två nivåer under :)

Anmäl
2014-01-25 11:31 #38 av: Rovfisk

har ni bestämt något datum än? Teamet jag körde med nu blev inge bra, så jag skall träna upp ytterligare ett team till kring lv. 50, vore bra att veta hur mycket tid jag har på mig ;)

Molam skall också träna upp ett nytt team, så vi kommer att nörda ett tag nu, både hon och jag Lipar

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-01-25 12:31 #39 av: molam

Så sant som det är sagt ^^

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2014-01-25 12:53 #40 av: LajvKrattan

Skönt att inte vara ensam om att ha mycket att göra.Skrattar

Anmäl
2014-01-25 13:42 #41 av: [Marowak17]

Till de 3 ovanstående, info kommer snart, lite ändringar. Men ni kan ta det lugnt. Kan säga att ni har GOTT om tid :D

Anmäl
2014-01-25 13:47 #42 av: LajvKrattan

Pustar

Anmäl
2014-01-26 09:45 #43 av: Rovfisk

#41 Alldeles utmärkt Skrattar

Jag håller på med supertrainig på småttingarna nu, men de skall även levlas i matcher, så jag har lite att göra. Hoppas bara inte jobbet ställer till problem för mig när det är dags


*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-01-26 10:21 #44 av: lolipop23

Kan få ha typ 6 pokemons som kan mega utvecklas som t.ex. Lucario, mawile, gyarodos , pinsir , houndoom , gardevoir men bara en som har en mega stone

Anmäl
2014-01-26 10:31 #45 av: Rovfisk

#44 Jopp, så har jag förstått det i varje fall. vet inte om du får ha megastenen på alla, men du får endast megautveckla en pokemon pr. match :)

Visst var det så , Marowak, Mitchika ??

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-01-26 15:14 #46 av: Mitchika

#45 Helt rätt, det stämmer. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-01-26 16:49 #47 av: lolipop23

Nämen vad bra (även om jag inte ska ha sånt team )

Anmäl
2014-01-27 08:16 #48 av: Rovfisk

vad bra, då har jag fattat rätt.

Själv går jag inte med någon megautveckling, har inte riktigt vant mig vid dem än, men det kommer väl ;)

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-01-27 08:49 #49 av: molam

Jag går med en Megautveckling Den här gången ^^

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2014-01-28 00:04 #50 av: Akiraka

Jag vill vara med Glad

Anmäl
2014-01-28 08:41 #51 av: Rovfisk

Mitt team börjar bli roliga nu :D Förutom en som jag har bytt ut mot andra typ 3 gånger Förlägen Men nu är det helt klart (tror jag ;) )

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-01-28 08:57 #52 av: molam

Måste fråga nått jag har funderat på! ^^

I turneringen är det ok att byta pokémon hela tiden, alltså byta in mot en annan? Jag tänker inte göra det då jag tycket att det är störande, men är det nått man får göra? vill bara vara beredd på det värsta x3

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2014-01-28 09:22 #53 av: LajvKrattan

#52 Det är okej att under en match byta mellan de Pokémon man har i laget, men jag tror inte att man får ändra laget mellan matcherna.

Anmäl
2014-01-28 09:48 #54 av: molam

Nej men jag menar bara byta mellan de man har i laget ^^

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2014-01-28 09:59 #55 av: [Marowak17]

Att switcha pokemon under en match är nästan ett måste om du vill vinna :p Det är en del av allas taktik(eller borde vara), det handlar ju om att förutspå moståndarens nästa drag! Via byten så kan du sprida intimidates med till exempel Gyarados eller byta in till någon immun mot thunder wave eller fake out!

Jag störde mig massor på byten när jag började spela mot "mer erfarna" spelare, men nu inser jag att det är ett måste.

Var försiktig bara med Stealth rocks, (toxic)spikes och att förutspå fel :)

Anmäl
2014-01-28 12:01 #56 av: Rovfisk

Jag stör mig lite på det jag också, men jag håller med om att det kan vara ett bra sätt att vinna matcherna. Jag kommer att switcha mellan pokemonen i teamet, om det är till fördel för mig, annars låter jag bli Skämtar

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-02-04 09:50 #57 av: Rovfisk

Får man ha ett "hemligt team" under turneringen ? Naturligtvis under förutsättning att man inte använder de "förbjudna" legendarerna t.ex ?

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.