Övrigt

Uppdatering: Pokémon iFokus' Vinterturnering!

2014-02-12 09:59 #0 av: Mitchika

Det är dags för lite uppdaterad information om turneringen, allt från sista anmälningsdag till dom slutgiltiga reglerna och datumet för första ronden. Samt att turneringens pris, nu när Pokémon Bank har släppts, kommer att avslöjas!

På grund av händelser utanför sajten så har jag inte hunnit med att posta den uppdaterade informationen om turneringen, så den är rejält försenad! Jag hoppas ni kan ha överseende med detta! Nu kommer i alla fall informationen med detaljer kring turneringens datum, samt dom uppdaterade reglerna. 


Den sista anmälningsdagen till turneringen är flyttad fram till den 21:a februari 2014! 


Det flyttades fram en vecka på grund av att informationen inte kom ut i tid, vilket delvis berodde på att det var klurigt att lösa vissa bitar med turneringen inklusive priset. 

Detta innebär att senast midnatt 21:a februari ska ni som vill delta ha skickat in en anmälan till mig med hela ert team listat. En komplett lista innehåller alla ens Pokémons namn (artnamn, inte smeknamn) samt en lista på alla Hold Items som dina Pokémon kommer ha under turneringen. 

Helgen efter den 21:a kommer jag att sammanställa alla deltagares team i en artikel och publicera samma dag som första ronden går av stapeln. 

Detta görs endast på grund av att vi inte kan ha domare närvarande när matcherna spelas. På så vis kan ingen kontrollera så att ingen deltagare byter ut sina Pokémon i olika matcher under turneringens gång, då det är emot reglerna. Eftersom allas team är låsta vid det laget så kommer ingen få något orättvist övertag och på så vis kan alla själva se till att reglerna följs och att rätt Pokémon används. 

Tillägger också att Marowak17 och jag (Mitchika) har avslöjat våra team för varandra och låst dom redan innan den här artikeln skrevs. Han vet vilka jag använder och jag vet vilka han använder, så ingen av oss kommer kunna ändra våra team. Flera av er har redan spelat matcher mot mig och sett teamet jag använder i action, så det har inte och är fortfarande inte topphemligt. 


Rond 1, första ronden i turneringen, startar måndag den 24:e februari och pågår fram till midnatt söndag den 2:a mars


Vid det laget kommer ni ha parats ihop med en motståndare och fått tydliga instruktioner om hur striderna ska gå till i en separat tråd för den specifika ronden. Ni har då drygt en vecka på er att få till dom tre matcherna mot er utsedda motståndare, en tidsperiod som vi valde för att alla ska ha en chans att kunna vara med och hinna med era matcher. 

Vi har alla skola, jobb, familj och aktiviteter att ta hänsyn till, men en vecka borde räcka för att hinna passa in tre matcher. 

Om du och din motståndare mot förmodan inte alls skulle lyckas passa in era matcher under första rondens vecka är det jätteviktigt att du kontaktar mig eller Marowak17 omedelbart! Ju snabbare vi vet om det, desto snabbare kan vi hitta en fungerande lösning. 

Rond 2 kommer att starta måndag den 3:e mars och pågår fram till midnatt, den 9:e mars. 

Rond 3 och framåt kommer att planeras allteftersom, då vi än så länge inte vet hur många deltagare som kommer att vara med och hur många ronder som kan behövas. Det kan visa sig att Rond 3 blir finalen och då kan datumen och tiden bli lite annorlunda. Regler för Pokémon iFokus' Vinterturnering 2014

(Postar dom ännu en gång för att ha dom lättillgängliga, samt att det finns en liten ändring i vilka legendariska Pokémon som är tillåtna) 


 • Vi använder 6 stycken Pokémon. Inte 4 som i officiella tävlingar.


 • Matcherna kommer att hållas i det officiella formatet, dubbelstrider. 


 • Endast en Pokémon av samma sort är tillåtna på samma team, dvs två stycken Pikachus får inte vara med i samma team.

  Underutvecklingar är dock tillåtna, till exempel Scyther och Scissor får vara på samma team, då de har helt olika stats, typningar och roller. För att inte krångla till det är därför alla underutvecklingar tillåtna.


 • Alla Pokémon måste hålla olika items, men ingen Pokémon är tvingad till att hålla ett item. Exempel så får det inte finnas två stycken Leftovers på samma team.


 • Endast en MegaPokémon per team. Dock måste man inte ha en MegaPokémon.


 • Matcherna är bäst av 3. Vinnaren går vidare. Förloraren är ute ur turneringen. Man kör alltså tre omgångar mot varje motståndare. 


 • Följande legendariska Pokémon är bannade/ej tillåtna då de är för starka: 
  Mewtwo, Mew, Celebi, Ho-oh, Lugia, Rayquaza, Groudon, Kyogre, Jirachi, Deoxys,  Dialga, Palkia, Giratina, Manaphy Phione, Shaymin, Darkrai Arceus, Reshiram, Zekrom, Kyruem, Keldeo, Meloetta, Victini, Genesect, Xerneas, Yveltal, Zygarde.
  Tillagda på bannadelistan är: 
  Tornadus, Thundurus, Landourus.  • Följande legendariska är tillåtna
  Articuno, Zapdos, Moltres, Suicune, Raikou, Entei, Regirock, Registeel, Regiice, Azelf, Mespirit, Uxie, Cresselia.


 • Endast Pokémon som är fångade, överförda, tillbytta och kläckta i spelen är tillåtna. Hackade, Nerladdade, RNGade, och klonade Pokémon är ej tillåtna.


 • Ingen tidsbegränsning finns för matcherna, tänk dock på att alla kanske inte har all tid i världen och fördröj därför inte matchen mer än nödvändigt. 
  Exempel på onödigt fördröjande: 
  Du har endast bulkiga Pokémon som hela tiden återhämtar sig och väntar ut motståndaren. Naturligtvis om det är en del av din strategi får du ha en eller två bulkiga Pokémon. 
  Exempel på bulkig Pokémon: Siglyph med Cosmic Power, Flame Orb och Magic Guard. Vi kan inte förbjuda detta, men tänk på alla som deltar. Vet du att du kommer förlora, fördröj då inte bara för att du kan.


 • Om man avbryter matchen genom att stänga av sitt 3DS blir man diskvalificerad.


 • Om matchen bryts på grund av anslutningsproblem, skall domare (Mitchika och Marowak17) informeras och domare avgör om matchen skall tas om. Domare avgör detta genom att samla information om hur matchen såg ut innan den avbröts. Om part 1 har till exempel alla Pokémon kvar och part 2 endast har en Pokémon med lite HP kvar så anses matchen vara avgjord till part 1 fördel. Detta för att spara tid.


 • Skyll inte på otur! 
  Pokémon är ett turbaserat spel, du kommer garanterat att missa en attack, bli Confused eller bli träffad av en Critical Hit. Detta spelar ingen roll. Vinnaren av matchen är fortfarande vinnare även om denne vann på grund av en massa tur.


 • Uppstår dispyter eller tjafs där båda spelarna är deltagande diskvalificeras båda. Annars diskas bara den som driver dispyten. Domaren avgör detta.


 • När man spelat sina matcher och vinnaren av de två är klar, skriver båda deltagarna i den tråd som senare skapas och båda skriver resultatet. Om deltagarna skriver olika resultat eller försöker fuska genom att skriva sig själv som vinnare, diskas båda tyvärr. 


 • Ha så kul du bara kan! Och kom ihåg, man lär sig mer av att förlora än av att vinna! Priset till turneringens vinnare

Jag ville vänta tills Pokémon Bank släpptes innan jag avslöjade det och nu när det är ute så kan jag tala om priset! Som hängivet Pokémonfan sen många, många år tillbaka har jag köpt nästan varje Pokémonspel som släppts, inklusive Pokémon Channel. 

Den europeiska och australienska versionen av Pokémon Channel kom med en i stort sett ändlös tillgång till en speciell Jirachi i nivå fem! Så första priset till vinnaren kommer alltså vara: 

Av Mitchika

En Jirachi i level 5 från Pokémon Channel! 

Det är en underbart söt liten Jirachi, men förutom att dess OT är CHANNEL och dess ID No. är 40122 så är det tyvärr inget speciellt med den. Den har inga speciella moves eller något unikt i sig, annat än att det är en äkta Jirachi (garanterat legit, så att säga) från Pokémon Channel. 

Lycka till allihopa och kom ihåg att syftet med turneringen är att spela för skojs skull och inte för att vinna, lära sig mer om Pokémonstridande och lära känna varandra och ha kul ihop! 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-02-12 14:52 #1 av: [Marowak17]

Lysande Mitchika :D jättebra! Detta kanske kan lugna de som varit oroliga :)

Anmäl
2014-02-12 14:53 #2 av: [Marowak17]

Lysande Mitchika :D jättebra! Detta kanske kan lugna de som varit oroliga :)

Anmäl
2014-02-12 14:54 #3 av: [Marowak17]

Lysande Mitchika :D jättebra! Detta kanske kan lugna de som varit oroliga :)

Anmäl
2014-02-12 15:26 #4 av: Akiraka

Skrattar mycket informativ post.

Anmäl
2014-02-12 17:08 #5 av: Rovfisk

Jättebra info :D Mitt team är i stort sett klart, jag står och väger mellan två el-pokemon, vilken jag skall ha med mig. Som tur är så är bägge färdigtränade ;) Skall bara levla upp lite mer först ;)

Jag skriver officielt här nu (har meddelat Mitchika i PM tidigare), som ett par stycken av er redan har märkt, så kan vårat trådlösa nätvärk vara lite instabilt, vi (Molam och Jag) bli utslängda rätt vad det är, men gubben jobbar på saken, och han tror han skall få bukt med problemet innan turneringen, men det finns inga garantier, man kan bara  hoppas.

Så alltså, skulle jag (eller Molam) försvinna från matchen helt utan förvarning, så vet ni vad det beror på, hoppas det inte skall ställa till några problem för övriga deltagare Skäms

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-02-12 17:33 #6 av: molam

Och mamma glömde att tillägga, för vi skulle aldrig smita från en match hur illa det än såg ut ^^


Fö. Superbra info! =D

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2014-02-12 20:08 #7 av: leagm

Då måste jag också medge att mitt internet också kan svika mig Skäms Men det har inte hänt på ett tag så det borde nog inte hända i turneringen. Däremot blir man ju utslängd ibland när man varit innen en stund för att den ska på sätt och vis uppdatera det som hänt.

Jätte glad över att ni bytt slut datum. Hade lite panik förut och höll på att hopa av tävlingen. Men nu har jag fått några peppande ord från min familj, lolipop23 och Marowak17 så nu känner jag mig säkerSkrattar

Anmäl
2014-02-17 16:20 #8 av: Blue_Lugia

Hur är det med Latios/Latias ,Cobalion/Virizion/Terrakion?

Är dom bannade eller tillåtna?

Anmäl
2014-02-17 16:29 #9 av: [Marowak17]

Det står i original tråden :) Där finns en lista på alla som är tillåtna

Men ja, de är tillåtna. All andra legendariska trior är tillåtna :)

Det gäller även Latios och Latias, men de två får inte bära Soul Dew.

Anmäl
2014-02-17 16:33 #10 av: Mitchika

#9 Nej, just dom fem har du missat att nämna. Glad

Jag kopierade dina regler rakt av från första tråden här och dom fem står inte med under varken bannade eller tillåtna. 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-02-17 17:25 #11 av: [Marowak17]

Aaah okej, mitt fel Mitchika :(

Blue_Lugia, jag ber om ursäkt. Unova-trion och Latios/Latios är tillåtna som sagt, men inte itemet Soul dew.

Anmäl
2014-02-17 19:54 #12 av: Blue_Lugia

Det skulle vara kul att vara med.
Problemet är att många av mina Pokemon ligger på level 60-70
Och resten ganska långt under.
Har säkert någon som ligger på max 50 också.

Anmäl
2014-02-17 19:58 #13 av: LajvKrattan

#12 Det gör inget! Dina Pokémons level sänks automatiskt till 50. En av mina är i level 87.Glad

Anmäl
2014-02-17 20:19 #14 av: [Marowak17]

Jättekul att du vill vara med! :D Och som den ovan mig säger, så är det inga problem alls :)

Anmäl
2014-02-17 20:29 #15 av: Blue_Lugia

#12 Ok. Vilken tur!

#14 Jag får fundera på saken hur jag vill göra om jag är med eller inte

för det man har lite tid till på sig va? :)

Anmäl
2014-02-17 20:35 #16 av: LajvKrattan

#15 Du måste ha anmält ditt lag senast på fredag. Om du fixar lite under veckan kan du bli färdig i tid.Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.