Allmänt

Rond 1, Pokémon iFokus Vinterturnering 2014

2014-02-24 01:46 #0 av: Mitchika

Nu är det dags för första ronden i sajtens första Pokémonturnering att ta sin början! Det har kommit till lite extra detaljer kring den första ronden då antalet deltagare var ett ojämnt tal. Alla anmälda deltagare kan se sin/sina motståndare i första ronden i den här tråden!


Äntligen är det dags att börja! Skrattar
Istället för massa babbel tänkte jag gå rakt på sak. 

Första ronden börjar idag, måndag den 24/2, och pågår fram till midnatt, söndag den 2/3


En mot en och tre mot tre

Först och främst tänkte jag nämna en förändring som äger rum då vi fick ett ojämnt antal deltagare. (Detta hade kunnat hända i ronder längre fram oavsett om vi fått ett jämnt eller ojämnt antal) 

Tre personer kommer att få mötas under första omgången istället för enbart en och en. Dom två tränare som har vunnit flest antal strider totalt efter att ha slagits mot båda sina motståndare går vidare till Rond 2! Exempel: 

Sture VS Sara VS Alex

Sture möter Sara: 2-1
Sara möter Alex: 3-0
Alex möter Sture: 2-1

Det ger Sara totalt 4 segrar, Sture 3 och Alex 2, vilket gör att Sara och Sture går vidare till Rond 2. Vid behov beroende på resultaten kan det bli en "sudden death"-match mellan två av deltagarna för att se vem som går vidare. Denna ändring gjordes efter att ha räknat på antalet deltagare noga och kommit fram till bästa upplägget för att få in fler ronder i turneringen, inklusive en semifinal. 

På det här sättet kan alla deltagare vara med oavsett antal och ingen blir utesluten. Glad

Detta innebär alltså att dessa tre deltagare får slåss i sex matcher den här veckan istället för tre. Om du är en av personerna som hamnar i triogruppen och inte har tillräckligt med tid eller möjlighet att delta i så många matcher under veckan, så kontakta mig omedelbart! 

Det är tillåtet att byta motståndare/plats i turneringen, men ENDAST om du och din/dina nuvarande motståndare inte klarar av att hitta en enda tid under veckan där ni kan mötas. 

För övrigt gäller exakt samma regler som postats om turneringen: Double Battle och tre strider mot varje motståndare! 


Var aktiva här i tråden och rapportera om era matcher

Eftersom det här är en onlineturnering så är kommunikation A och O i turneringen. Det här är den officiella strid och diskussionstråden för Rond 1 i turneringen, så diskussion med sina motståndare hålls antingen här eller i PM med motståndaren. 

En fördel med att vara aktiv i den här tråden är att om din motståndare mot förmodan inte skulle dyka upp eller säga någonting under första ronden (så att era matcher inte skulle kunna bli av) så kommer du automatiskt förklaras som vinnaren, om det går att se/bevisa att du varit aktiv och sökt din motståndare men inte fått någon respons. 

Posta resultatet från era matcher i den här tråden! 

Jag kan inte förtydliga det här nog! Hur ni väljer att göra (om ni rapporterar efter varje match eller rapporterar när alla tre matcherna är spelade med det totala resultatet) är upp till er, men resultatet ska postas här. 

Båda deltagarna ska posta resultatet för att det ska vara giltigt! Om en deltagare inte postar resultatet innan rondens slut eller hör av sig över huvud taget så kommer den andra deltagarens postade resultat räknas som det korrekta. 

Misstänkta regelbrott och/eller diskvalificerande handlingar ska tas i PM med någon av domarna, Mitchika eller Marowak17, och inte i den här tråden! 


Diskvalificerande handlingar, anmärkningar och omspelningar av matcher

God sportmansanda och rent spel är huvudfokusen i den här turneringen. Jag tror inte att vi kommer behöva den här sektionen egentligen, men det är lika bra att ha med den utifall att. Glad

Följande handlingar leder till diskvalificering från turneringen och ger även en anmärkning*: 

  • Använda någon annan Pokémon än dom som du har anmält och som finns listade i Deltagarlistan. 

  • Använda fler hold items av samma typ eller använda ett hold item som inte är listat. (Detta ska dock kunna backas upp med bevis) 

  • Att diskutera andra medlemmars lag, tidigare matcher och/eller stridstaktiker, antingen via PM eller öppet i trådar, för att hjälpa någon annan slå dom lättare leder till omedelbar diskvalificering! (Behöver backas upp med bevis) 

  • Brott mot turneringsreglerna, som finns att läsa om i informationsartikeln om turneringen, kan leda till omedelbar diskvalificering beroende på omständigheterna och regeln. 

  • Avbryter du en match genom Run-alternativet en gång så räknas det som en omedelbar förlust av den matchen, oavsett om det var av misstag eller inte. Avbryter du en match på det viset en andra gång blir du diskvalificerad. 


En match får spelas om av följande skäl (kontakta dock alltid en av domarna om en av situationerna nedan skulle uppstå): 

  • Om matchen bryts på grund av dålig/bruten Internetuppkoppling ska en av domarna kontaktas av båda spelarna. Meddela hur långt matchen gått hittills, hur många Pokémon båda sidorna hade kvar och hur det såg ut. Låg det ruskigt jämt till kommer matchen få spelas om. Om ena parten var på väg att vinna kommer domarna döma till den individens fördel och h*n kommer att förklaras som vinnaren. (Såvida inte båda parterna går med på att spela om matchen) 

  • Om oförutsedda, plötsliga utomstående situationer skulle uppstå som tvingar dig att bryta. Kontakta domarna så fort du kan och informera dom vad som hände. Samma saker som ovan gäller dock även här, beroende på hur matchen såg ut vid avbrottet kan domaren döma till fördel för individen som var på väg att vinna. (Såvida inte båda parterna går med på att spela om matchen) 

*Anmärkningar är något som ges till medlemmar som bryter mot reglerna, bråkar, tjafsar, vägrar samarbeta eller försvinner från turneringen utan att meddela. En anmärkning antecknas ihop med medlemmens användarnamn, spelarnamn och Friend Code och det förhindrar en från att delta i kommande turneringar på sajten. 

Anmärkningar kan tas bort och medlemmar få en ny chans att delta i framtiden, men en anmärkning innebär uteslutning från minst en turnering på sajten med ytterst liten chans till undantag. 

Domarna har rätt att fatta beslut om diskvalificering och/eller anmärkningar vid behov baserat på spelarnas uppförande och agerande! 

Kom ihåg att det här ska vara en rolig grej! Reglerna kan verka hårda, men om misstag och olyckor händer så kontakta domarna och berätta vad som hänt så diskuterar vi händelsen och dömer baserat på omständigheterna. Glad


Motståndarna i Rond 1

Alla motståndare har lottats fram via lappar och parats ihop slumpmässigt, med lite hänsyn till speciella önskemål. Ni möter er motståndare i totalt tre matcher, som spelas under veckans gång närhelst ni kan mötas. Stridsformatet är Double Battle, Normal Rules, nivån ska vara "Set all to Lv. 50" och 6 Pokémon ska delta. 

Återigen, om ni inte kan hitta tid för att slåss mot er/era motståndare, kontakta Mitchika eller Marowak17 snarast för att byta till en lämpligare motståndare! 

Nu till det ni har väntat på! Vem möter vem i första ronden?! 


LajvKrattan VS Akiraka VS Linda3046
(Som exemplet högre upp i artikeln, ni slåss mot varandra en och en enligt turneringens regler och era totala antal segrar räknas ihop. Dom två som vinner flest matcher går vidare till Rond 2. Om ni inte kan delta under dessa omständigheter, meddela det snarast! Det finns eventuellt två andra deltagare som kan byta plats med någon i den här gruppen) 

Ciklidtok VS Jix

Leagm VS molam

lolipop23 VS Mitchika

Marowak17 VS Blue_Lugia


Ni har en vecka på er att hitta tid för era matcher mot era motståndare och posta resultaten här i tråden. Lycka till allihopa och kom ihåg att ha kul! Skrattar


Resultat i Rond 1: 

Marowak17 VS Blue_Lugia
2-0 

Marowak17 går vidare vill Rond 2! 


Linda3046 VS Lajvkrattan
3-0
Akiraka VS Lajvkrattan
0-3
Linda3046 VS Akiraka
3-0

Linda3046 och Lajvkrattan går vidare till Rond 2! 


Ciklidtok VS Jix
0-2

Jix går vidare till Rond 2! 


molam VS leagm

2-0

molam går vidare till Rond 2! 


Mitchika VS lolipop23

2-0

Mitchika går vidare till Rond 2! 

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-02-24 15:44 #1 av: LajvKrattan

Akiraka och Linda30146, jag är på skidsemester men har tid de flesta kvällar i veckan och flera eftermiddagar.Väckarklocka

Anmäl
2014-02-24 15:49 #2 av: Mitchika

lolipop23, jag kan i stort sett alla dagar och alla tider den här veckan, med undantag av torsdag eftermiddag. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-02-24 16:08 #3 av: lolipop23

Jag behöver lite mer tid gärna på fredag eller helg.

Anmäl
2014-02-24 16:08 #4 av: [Marowak17]

Jag vill bara önska alla lycka till samt ge de 3 som kör sina special matcher en liten extra applåd och ett tack för att ni ställer upp så att turneringen  går att genomföra! :)

Anmäl
2014-02-24 16:14 #5 av: Mitchika

#3 Det funkar fint för mig! Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-02-24 17:07 #6 av: molam

Lea, HAr tid alla kvällar i vecka FÖRUTOM Torsdag, jag har då kör ^^

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2014-02-24 18:58 #7 av: Rovfisk

JIX : Jag jobbar dag imorgon (Tisdag) men kan mötas på eftermiddagen, det är osäkert om jag jobbar Onsdag,Torsdag och Fredag (ligger i jour-/beredskap)

På Lördag jobbar jag 13.30 - 21.30

På Söndag jobbar jag 07.00 - 15.30

Säkraste dagarna för mig då är Imorgon (Tisdag) efter 18.00, Lördag efter 22.00 eller på Söndag efter 17.00

Är det någon av de tiderna som passar dig ? Skriv isf. i den här tråden, kommer att kolla den regelbundet :)

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-02-24 19:08 #8 av: Akiraka

Okej Lajvkrattan mitt Team är äntligen färdigt. Bättre sent än inte alls antar jag. Mina Föräldrar Kommer på besök På Söndag annars ska jag nog kunna klämma in matcherna Emellan.

Anmäl
2014-02-24 19:19 #9 av: [Marowak17]

Efter två roliga matcher så vann jag mot Blue_Lugia

2-0 till Marowak17

, vilket innebär att jag går vidare till nästa vecka.

Tack Blue_Lugia igen för en trevlig match!

Anmäl
2014-02-24 19:28 #10 av: Blue_Lugia

Som sagt, det blev 2-0 till Marowak17.

Tack själv och lycka till! Skrattar

Anmäl
2014-02-24 19:33 #11 av: Gerbilles

Tänkte bara önska er alla lycka till! SkrattarBallong

Anmäl
2014-02-24 19:52 #12 av: Linda3046

På vardagarna jobbat jag och är för det mesta hemma tidigast kl 17.00 om jag inte flexar lite. Har i nuläget ingen speciellt planerat denna vecka. Kan köra nu :)

Anmäl
2014-02-24 20:09 #13 av: LajvKrattan

#12 Jag kan om en stund. Har du fortfarande tid?

Anmäl
2014-02-24 20:21 #14 av: Linda3046

Ja absolut :)

Anmäl
2014-02-24 20:22 #15 av: LajvKrattan

#14 Jag är inne.Glad

Anmäl
2014-02-24 20:23 #16 av: Akiraka

Har skickat medellande till både Linda och Lajvkrattan

Anmäl
2014-02-24 20:29 #17 av: Linda3046

#15 Kan inte se dig, har du addat min friend code? :)


#16 Har svarat nu ^^

Anmäl
2014-02-24 20:34 #18 av: LajvKrattan

#17 Oj!Förlägen Ett ögonblick bara...

Anmäl
2014-02-24 21:16 #19 av: LajvKrattan

Linda3046 - LajvKrattan

3-0 

Bra team!Tummen upp

Anmäl
2014-02-24 21:17 #20 av: Linda3046

Kan bekräfta det. Men bra spelat :)

Anmäl
2014-02-24 21:19 #21 av: LajvKrattan

#20 Tack! Jag förstår varför du vann turneringen på DL. De strategielement du fått med i ditt lag kan jag inte räkna om jag så använder bägge händerna. Bravo!

Anmäl
2014-02-24 21:22 #22 av: Akiraka

Okej jag är redo att do Battle.

Namn Ingame Akiraka

Anmäl
2014-02-24 21:22 #23 av: Linda3046

Jag använde faktiskt ett annat team där :) Körde Talonflame, Rotom och Kangaskhan istället för Charizard, Venusaur och Mamoswine. 


#22 Okej, loggar in igen :)

Anmäl
2014-02-24 21:25 #24 av: Akiraka

Okej Mako?


Anmäl
2014-02-24 21:26 #25 av: Linda3046

Mitt in-game name är Linda :)

Anmäl
2014-02-24 21:26 #26 av: molam

Nej nej MAko är jag jag väntar på LEa xD

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2014-02-24 21:26 #27 av: Akiraka

Okej kollar ibland dyker inte folk upp automatiskt hos mig 


Anmäl
2014-02-24 21:28 #28 av: Linda3046

Vad heter du? Är rätt säker på att jag addade alla på deltagarlistan :)

Anmäl
2014-02-24 21:29 #29 av: Akiraka

Förlåt hade missat skriva in din code nu har jag


Anmäl
2014-02-24 21:42 #30 av: Akiraka

Ludvig 3 

Akiraka 0

Anmäl
2014-02-24 22:20 #31 av: leagm

#6 Va bra. Jag behöver bara lite mer tid till mitt team Ska bara STa och sen är jag klar.

Jag kan inte på tisdagarna pga teater så i morn är uteslutet men fredag kanske hade varit en bra dag då vi har en hel helg och jag kan fixa mitt internet om det krånglar + vi har i övrigt mer tid.

Ska vi säga att jag PMar dig när mitt team är färdigt?

Sen kan vi bestämma över det.

Anmäl
2014-02-24 22:22 #32 av: LajvKrattan

Ludvig - Akiraka 

3-0

Väl spelat!Tummen upp

Anmäl
2014-02-24 22:31 #33 av: molam

#31 Jajjemen! då gåt jag igenom ligan ett par gånger till! ^^ Kanske får upp alla på 100 xD de är runt 90 nu x3

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2014-02-24 22:45 #34 av: Akiraka

Linda 3 

Akiraka 0

Anmäl
2014-02-24 22:47 #35 av: Linda3046

Linda3046 - Akiraka

3-0


Bra kämpat :)

Anmäl
2014-02-24 23:27 #36 av: Mitchika

Otroligt bra kämpat, allihopa och fem tummar upp för att ni postar och informerar så bra! SkrattarTummen uppPartajar

Jag uppdaterar artikeln med information om matcherna som redan är avklarade. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-02-25 00:36 #37 av: Jix

#7 Förlåt för att jag svarar så sent. Haft en stressig dag. Men.. eftersom jag inte studerar längre har jag tid alla dagar i veckan dygnet runt. Skrattar Vet inte riktigt vad jag gör till helgen.. Så tisdag efter kl 18 blir bra för mej men söndag efter 17 går nog med Glad

Anmäl
2014-02-25 08:35 #38 av: Rovfisk

om jag loggar in mellan 19 och 19.30 idag, skulle det funka?

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-02-25 19:25 #39 av: Jix

#38 Förlåt! Nu blev det ett sent svar igen! FörskräcktMen.. jag är inne nu om du har tid.. annars kanske vi kan ta det senare? Eller på söndag då Glad

Anmäl
2014-02-25 19:38 #40 av: Rovfisk

J***klar vilket team du har :D

Jag måste få lägga på itemen på pokemonen innan vi går nästa match (har inga på dem just nu Skäms

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-02-25 19:41 #41 av: Rovfisk

Match 1 : Jix 1 - Wicky-0

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-02-25 19:54 #42 av: Rovfisk

Mycket bra spelat :D Jag är imponerad Tummen upp Lycka till vidare i turneringen Glad

Som ni förstår, så golvade Jix mig med sitt team. Ni som skall möta henne sedan, har något att se fram emot, och förvänta er hårt motstånd Skrattar


Jix 2

Wicky 0

Jag är visserligen ute nu, men jag kommer att följa turneringen med spänning. Lycka till ni som är kvar, som antigen har gått vidare till nästa rond, eller som inte har gått sina första matcher än :)

*Sajtvärd på Akvariefisk, Reptiler och Autism

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2014-02-25 20:06 #43 av: Jix

#42 Hah, tack ^^ Jag trodde faktiskt inte att jag skulle vinna några matcher alls med detta teamet. Bestämde mej för att vara med i turneringen 2 dagar innan sista anmälningsdagen så hade ingen tid att planera och fixa ett team. Men jag tycker att det har gått ganska så bra ändå. Skrattar Jo.. måste bara säga att jag är riktigt avundsjuk. Vill oxå ha en shiny Umbreon! Så fin! Kär

Anmäl
2014-02-28 15:13 #44 av: Mitchika

Nu är det fredag och två dagar kvar tills första ronden är slut! Glad

lolipop23, jag har tid hela helgen även om jag kommer vara delvis lite upptagen. (Fick en inbjudan till ESO-Betan för ett par dagar sedan och den börjar idag) 

Men jag kommer ta mig tid för våra matcher, så det är inga problem! Skrattar

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-02-28 20:25 #45 av: molam

Molam - Leagm

2-0


Tack för två mycket intressanta matcher LEa! ^^

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2014-02-28 22:56 #46 av: leagm

#45 Ja desammaSkrattar Det var ganska jämt i första rundan och så blev det lite ojämnare andra rundan men jag tycker att vi båda hade bra team och slogs braSkrattar 

Anmäl
2014-02-28 23:13 #47 av: molam

#46 Ja verkligen!
Jag fattade i andra rundan att jag måsta ändra Strategi lite xD

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2014-02-28 23:46 #48 av: leagm

Japp det gjorde du rätt iSkrattar

Kan vi kanske ha en tredje match i morn för skoj skull?

Anmäl
2014-03-01 00:05 #49 av: molam

Aa visst ^^ Trodde inte du ville ta den tredje idag bara eftersom du verkade trött ^^ MRn vi kan ta en ny imorn! ^^ fast utanför turneringen då xD

~Sajtvärd på Disney ifokus och Leopardgecko ifokus~

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus och Autism ifokus

Anmäl
2014-03-01 16:03 #50 av: Mitchika

Så, klar med ESO-betan och har hela helgen ledig. Kommer sitta vid iFokus till och från under kvällen och morgondagen. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-03-01 19:45 #51 av: Mitchika

Mitchika - lolipop23

2-0 

Tack för två jättespännande, roliga matcher! Tummen upp

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.