OT - Off Topic

Religion

2013-07-17 00:48 #0 av: -Aida-

Jag har alltid varit intresserad av religion, riktigt skojigt ämne att diskutera, men vart går gränsen då man tillhör en religion?

Ibland får jag frågan om jag är kristen, jag läser inte bibeln och tycker den bara är strunt, jag går inte i kyrkan, jag gör ingen form av religions riktad ritual, men jag bär ett kors på mitt halsband som en gång tillhörde min farmor och jag tror på gud, räcker de bara att tro på gud för att tillhöra en religion?

Jag anser mig själv inte tillhöra religionen, jag har mina egna åsikter om religioner, världen och universum och existens och allt annat du kan komma på, så jag tycker att jag står neutralt och öppen i frågan, jag är dock väldigt nyfiken vad andra har för åsikter och tro osv, då det egentligen inte finns något rätt eller fel, men ändå känns det som att jag lär mig något nytt.

Anmäl
2013-07-17 01:41 #1 av: Mitchika

Wow, vilket oväntat men intressant ämne. Glad

Jag är lite som du, tror jag. Jag står också neutral. Jag är inte döpt, jag har läst lite i bibeln av nyfikenhet och för att förstå lite, jag är inte konfirmerad och jag går aldrig i kyrkan. Kristen skulle jag inte kalla mig heller. Men jag tror på att det finns något mer därute. Något som vi inte riktigt kan se, höra eller förstå. 

Buddism är väl det närmsta jag kommit till något som jag kan känna att det är rätt för mig. Jag är inte buddist, men jag har övervägt att bli det. Jag får se hur det blir i framtiden. Glad


Här kommer lite av min långa åsikt om ämnet. Glad

När det gäller tro och religion så har jag alltid ansett att det är något väldigt, väldigt personligt mellan den troende och det gudomliga ifråga. Det är ett band, en förståelse eller en relation som är ytterst personlig och som inte riktigt kan beskrivas eller förstås av någon annan. 

Symboler så som kors och annat kan man bära för att visa sin tro och sin religion samt finna styrka från. Aktiviteter så som att gå i kyrkan eller konfirmera sig gör man för att få en gemenskap och dela sin tro med andra som är av samma tro. Läsa heliga böcker ger sinnesro, hopp och förnyad styrka och inspirerar till att fortsätta. 

Jag tror inte på att man måste göra eller genomgå en massa saker och prover för att visa och bevisa sin tro och vilken religion man tillhör. Bandet mellan en person och det gudomliga finns där ändå, om man har ett eller söker ett. 

Man behöver inte kalla sig för kristen för att tro på samma gud som dom kristna gör eller för att tro på samma budskap. Bandet mellan en själv och ens gud är ens eget och man väljer själv hur man väljer att uttrycka eller leva efter sin tro. Glad

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2013-07-17 12:23 #3 av: molam

Men orolighet att jag kommer att bli uppläxad säger jag som så, jag är atheist, tror inte att det finns nån gud överhuvudtaget, tror inte på det här med religioner (och har därför aldrig gillat religion) jag är döpt men är fortfarande atheist.

När jag var yngre trodde jag dock på gud, MEN, sen när jag började i skolan och började läsa om alla religionskrigen så har jag slutat trott att det finns en gud, ja menar om det fanns en varför skulle han skapa Krig och problem och allt möjligt.

Så jag är i mig själv atheist, jag tror inte på religioner inte en ända, även fast jag tror att man återföds när man har dött.

Sajtvärd på Disney ifokus

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus

Anmäl
2013-07-17 13:25 #4 av: Geru

Jag är ateist. Tillhör ingen religion, kanske möjligen har några uppfattningar kring moral och etik från Buddhismen, men annars inget.

Man kan mycket väl tro på gud utan att ha en fast religion. Är osäker på om religionerna tycker att man får vara del av deras "kultur" ifall man inte dedikerar sig lite.

Anmäl
2013-07-17 13:30 #5 av: -Aida-

Tack för intressanta inlägg Skrattarjag har aldrig hört åsikter som liknar min egen förut, intressant att läsa och jag är glad att du skrev #3 väldigt intressant att läsa från en atheist, däremot tror inte jag att det var gud som skapade alla problem och krig osv, det ser jag som människans egen dumhet.

Religion är nog mer problem är de gör nytta med tanke på de du sa om krigen, människor har en tendens att bara tänka på olikheter.

"om vi börjar tänka på vad som är lika istället för olikt, tja vem vet" -Meowth: Mewtwo VS Mew. Skrattar

Anmäl
2013-07-17 23:38 #6 av: tusstuss

Jag tanker att det kan finnas en gud av nagot slag, eller att det inte finns. Det ar ju inge som vet, ellerhur?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.