Övrigt

Ash Ketchum

2013-11-19 20:42 #0 av: Hallonsmurfen

Ash Ketchum är en ganska välkänd person inom pokémonvärlden, men vem är han egentligen?

Ash Ketchum är huvudpersonen i pokémonanimen, och i de allra flesta filmerna. Hans mål i livet är att bli världens främsta pokémonmästare. 

Historia

Ash's resa börjar när han är tio år gammal. Han ska få sin första pokémon av professor Oak, men försover sig för att han haft sönder sin väckarklocka. Ash's starter blev en Pikachu, och de kom inte överens alls till en början. Men inte långt inpå resan anfaller en flock pokémon dem och Ash skyddar Pikachu. Det var början på deras långa vänskap.

Ash visste ingenting om att strida i början. Hans första pokémon fångade han av ren tur, och många badges fick han snarare som tack för hjälpen, eftersom han inte ofta vann sina gymstrider. Inte blev det heller bättre för att han gång på gång stötte på sin rival, Gary Oak, som visade honom att han var långt före Ash när det gällde att bli en pokémontränare. När han fått alla 8 badges fortsatte han med att tävla i Indigo League, där han kom längre än Gary. Han tog sig till topp 16. Efter Indigo League fortsatte han träna och tävla i fler Pokémon Leaguetävlingar. 

Ash har förändrats mycket genom seriens gång. Han har blivit bättre på att strida, och knyter starka band till alla sina pokémon. Fast han är fortfarande väldigt envis och inte särskilt eftertänksam.

Vid Johto League Silver Conference vann Ash äntligen en match mot sin gamla rival, Gary.

Ash sägs ha några speciella förmågor, t.e.x tycks han ha samma aura som Sir Aaron, en legendarisk hjälte. Även i "Pokémon Ranger och den kidnappade Riolu" använder han sin aura för att lokalisera en borttappad Riolu.


Ash's bekanta

Under sina resor träffar Ash många nya människor. Båda vänner och rivaler.

Kanto - I Kanto så möter han Brock och Misty för första gången. Brock följer med Ash efter att Ash har besegrat honom i strid för att försöka uppfylla sin dröm om att bli Pokémonuppfödare. Misty följer med Ash för att han (egentligen Pikachu, men en tränare är ju ansvarig för sina Pokémons handlingar) förstörde hennes cykel och hon vill att han ska ersätta den.

Orangea öarna - Ash åker till Orangea Öarna tillsammans med Brock och Misty, men Brock stannar kvar hos professor Ivy och istället så följer en ny person med gruppen. Tracy, som älskar att rita bilder av Pokémon. 

Johto - Ash reser tillsammans med Brock och Misty. De är båda två gymledare. Då är hans största rival Gary.

Hoenn - Ash reser tillsammans med Brock, May och Max. May och Max är syskon, deras pappa är Norman, den femte gymledaren i Hoenn.

Sinnoh - Ash reser tillsammans med Dawn och Brock. Dawn är en tjej som nyligen påbörjat sin resa, med en Piplup. Då är hans största rival Paul.

Unova - Ash reser tillsammans med Iris och Cilan. Cilan är gymledare, och Iris är en flicka vars dröm är att bli drakmästare. Då är hans största rival Chip.


Personlighet

Ash är oftast väldigt glad. Han bryr sig mycket om sina pokémon, och sina vänner. Han är väldigt envis, och tänker sig inte ofta för. Ash älskar att vinna, men tar förlusterna på ett bra sett, mestadels.

Utseende

Ash har svart hår (väldigt mörkt blått) som står åt alla håll. Han har bruna ögon. Han har nästan alltid en keps på sig, och syns oftast med ett stort leende på läpparna. Hans kläder ändras genom serien, men det är i stort sett samma. En keps, en jacka, ett par jeans, och ett par handskar.

Källa och bilder: http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Ash

Pokémon är ett varumärke som tillhör © Nintendo

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-12-19 23:48 #1 av: LajvKrattan

Bravo!Ballong

Anmäl
2013-12-20 13:31 #2 av: DaniPoo

Gillar gammla Ash mer än hur han är idag. Inte bara har dem bytt röst på honom, men han har blivit lite för osjälvisk med åren.

Förr i tiden så van han mer intressant för att han för att han tog fel beslut ibland, var arrogant och gjorde misstag.

Som när han gör narr av parfym inför gymledaren Erika och blir banlyst från att utmana gymmet, så han sammarbetar med teamrocket för att komma in i gymmet.

Nu för tiden så har han nästan inga brister/svagheter även om han typ är samma ålder. Människor förändras inte så mycket under så kort tid.

I över lag så har pokemon animen blivit som en tårta med för mycket socker och grädde.

Anmäl
2013-12-20 13:42 #3 av: Hallonsmurfen

#1 Tack! Skrattar

#2 Jag håller med till 100%!

Medarbetare på Pokémon iFokus

Anmäl
2013-12-20 18:40 #4 av: Mitchika

Jättebra jobbat, Hallonsmurfen! SkrattarTummen upp

Tack för ännu en bra och intressant artikel! Kramas

Sajtvärd för Pokémon iFokus
Medarbetare på The Sims iFokus
"Perfektion är en väg, inte ett mål." 

Anmäl
2014-02-09 19:10 #5 av: [muffinbruden]

Bra och intressant artikel!

Men, heter inte Ash's rival i Unova Trip?Skämtar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.