Annons:
Etikettartiklar-allmänt
Läst 5842 ggr
AnnaMoonshadow
3/29/16, 3:58 PM

Pokémon: Generation I

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Den första generationen pokémonspel släpptes för 20 år sedan i Japan och är den första delen av en artikelserie som kretsar kring spelserien Pokémon.

Fyra spel räknas tillhöra den första generationen av pokémon-spel, nämligenPokémon Red, Pokémon Blue, Pokémon Green ochPokémon Yellow och de släpptes till Game Boy. Den 27e februari 1996 släpptes Red och Green i Japan och senare kom pokémon Blue och Pikachu-special-versionen Pokémon Yellow. 1998 kom den engelskspråkiga versionen av Red och Blue (och senare Yellow) ut på den internationella marknaden, men Pokémon Green släpptes aldrig utanför Japan. 

Den första generationen utspelar sig i området Kanto och i spelen läggs grunden för det som ska komma bli standardinslag i spelserien. Spelen går ut på att samla de 151 monstren, träna dem, slåss mot andra pokémontränare och gymledare för att samla gymnålar och slutligen nå fram till Elite Four och bli Pokémon Champion. 

I början av spelet väljer spelaren en av tre starter pokémon. I Red, Green och Blue väljer man mellan de tre monstren Bulbasaur, Squirtle och Charmander. I pokémon Yellow kan spelaren dock inte välja någon annan pokémon än en Pikachu. 

Kanto, regionen man utforskar i generation 1 är en av de mest ikoniska och är baserad på ett område i Japan med samma namn. En stor del av de NPCs man träffar i spelet, till exempel Professor Oak och flera av gymledarna, är också väldigt ikoniska för spelen och känns även igen från pokémon animen. 

I slutet av 2004 släpptes två omgjorda spel som bygger på samma område som kom att kallas Pokémon FireRed och Pokémon LeafGreen men då en del av innehållet är omgjort räknas dessa två spel att tillhöra Generation III. I början av 2016 släpptes spelen från generation 1 genom Virtual Console på Nintendo 3DS. Den enda stora skillnaden mellan Gameboyspelen och dessa spel är att spelet använder den trådlösa mekaniken i konsolen, samt den nedladdningsbara möjligheten Pokébank, för att byta pokémon med andra spelare eller föra över monstren till andra spel (istället för den link cable som behövdes till Game Boy-konsolerna). 

----------------------

Källor:  http://www.pokemon.com/ http://bulbapedia.bulbagarden.net/ http://pokemon.wikia.com/

Bilder: Nintendo/Fair Use Denna artikel har tidigare postats på Nintendo.ifokus.se

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Annons:
Upp till toppen
Annons: