Annons:
Etikettartiklar-allmänt
Läst 5440 ggr
AnnaMoonshadow
2016-03-29, 16:04

Pokémon: Generation II

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Generation II av spel i Pokémon-serien inleddes i slutet av 1999 i Japan till Game Boy Color.

Det finns tre main-spel i Generation II, Pokémon Gold, Pokémon Silver och Pokémon Crystal och är uppföljarna till Pokémon: Generation I. Pokemon Gold och Silver släpptes i Japan 1999 och den engelska versionen kom 2000. Pokémon Crystal släpptes 2000 på japanska och 2001 på engelska. En remake på spelen (Pokémon HeartGold och Pokémon SoulSilver) lanserades till Nintendo DS 2009/2010, men dessa båda spel anses tillhöra Pokémon: Generation IV.

Generation II expanderade pokémonvärlden med 100 nya pokémon (så de blev sammanlagt 251) och med en ny region som heter Johto. Johto bygger på Kansai-regionen i Japan och den verkliga regionen har påverkar både geografin och kulturen i Johto. Johto är sammankopplat med regionen Kanto från generation I, det är bland annat därför som vägnumren i Johto börjar på nr 29. Johto och Kanto delar även något annat nämligen Elite Four som man som tränare får utmana när man fått sina nålar.

Generation II är en speciell generation i spelen, det är hittills den enda gången som man i ett spel kan gå tillbaka till en äldre region (Kanto) efter att man utforskat den nya regionen. I generation II debuterade även två nya pokémon-typer nämligen Dark och Steel vilket hjälpte till att jämna ut typerna. Generation II innebar även en möjlighet att föda upp pokémon eftersom de nu hade bestämda kön och möjligheten att få shiny pokémon.

I inledningen av den nya generationen befinner man sig i New Bark Town där också Professor Elm bor. Professor Elm låter dig välja mellan tre nya starterpokémon nämligen Chikorita, Cyndaquil och Totodile. Det är sedan dags att ge sig ut på det nya äventyret och liksom de övriga spelen kämpa mot andra pokémontränare och gymledare för att samla alla nålar och ta sig till Elite Four. 

------------------------
_Källor: BulbapediaGamesradar & Serebii
_

Bilder: Hämtade från Bulbapedia, Copyright Nintendo/Fair Use

Denna artikel har tidigare postats på Nintendo.ifokus.se

Vea <3 
[Sajtvärd på Japan.iFokus och Nintendo.ifokus och medarbetare på Sydkorea.ifokus]

"Money can't buy happiness, but they can buy marshmallows, which are kinda the same thing" <3 

Annons:
Upp till toppen
Annons: